GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Packa som ett proffs

Packa som ett proffs

Har du någonsin kommit på dig själv med att desperat trycka ner (alldeles för mycket) kläder i din resväska bara några timmar före avresa? Eller kanske funderat i timmar över vilka skor som kommer passa till jeansshortsen? Det kan verkligen vara frustrerande att packa inför en resa.  Jag har frågat några av EFs mest resvana studenter om deras bästa packtips och sammanställt en lista som kommer ta din packning till en helt ny nivå. Följer du tipsen kommer du packa som ett proffs!

1. Tom: Fortsätt framåt och håll det enkelt

Packa kvällen innan (oavsett vilken tid du ska flyga) och ännu viktigare – se till att packa lätt! Gör hela processen enklare genom att välja klädesplagg du använder ofta istället för att gå igenom hela din garderob. Glömt något? Ingen stress – det mesta går att köpa på destinationen. Som en liten bonus får du med dig en sprillans ny vinterkappa, en trendig hatt, eller coola boots med dig hem som minne!

2. Narae: Rulla, rulla, och rulla lite till

Packa som ett proffs genom att resa med en liten resväska. Rulla alltid kläderna istället för att vika dem – det sparar utrymme och hindrar att kläderna blir skrynkliga. Mindre saker, såsom smycken och tandborste, packar jag alltid i enångshandskar eller i tygpåsar. De håller sakerna rena, men det blir också lättare att hitta.

3. Lena: Duscha som en lokalbo

Om du vill gå igenom säkerhetskontrollen på snabbast möjliga tid med ditt handbagage – lämna schampoflaskorna hemma! Om ditt hotell inte har schampo (eller om din kompis vägrar att dela med sig), spring bara ner till det lokala apoteket eller en närliggande mataffär.

4. Madeleine: Förberedelse är allt

Planera vad du ska ha på dig dag för dag så att du bara tar med dig det som du faktiskt kommer att använda. Börja med att identifiera det viktigaste, såsom träningsskor, badkläder, solglasögon och en bok. Därefter går du vidare till outfits som passar de aktiviteter som du har inbokade. Fundera exempelvis på om favoritkjolen verkligen kan användas med flera olika toppar. Om inte, lämna den hemma! Utvärdera packningen några dagar innan avresa och kämpa emot om impulsen att slänga ner ytterligare saker i väskan blir påträngande…

5. Kaisa: Ha alltid med en back-up

Om du har med dig en incheckad väska (vilket jag inte rekommenderar), tänk på att packa ett extra ombyte i ditt handbagage. Om ditt bagage mot förmodan skulle försvinna, är det alltid bra att ha en back-up outfit. Ytterligare ett tips är att spara alla påsar du får när du köper något nytt under resan. Använd dem sedan för mindre saker när du ska resa hem, exempelvis för smutstvätt och badkläder.

6. Katya: Från förnödenheter till klackar

Börja med att se till att du har det viktigaste nedpackat. Pass, plånbok, mobil, mobilladdare, hörlurar, tuggummi, servetter, plåster, sminkborttagning och värktabletter. Därefter går du vidare till det mindre viktiga, exempelvis favoritklackarna – man vet ju aldrig vad för fest man kan hamna på! 😉

Jag hoppas att du nu lärt dig att packa som ett proffs. Frågan är nu bara, vart bär nästa resa av? Om du behöver inspiration kan jag rekommendera dig att spana in vårt blogginlägg om 10 filmer som inspirerar dig att resa jorden runt.

Upptäck våra olika destinationer jorden runtLäs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig