GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

ÄR DU SINGEL OCH ÄLSKAR ATT RESA? 5 SÄTT ATT RESA SOLO

ÄR DU SINGEL OCH ÄLSKAR ATT RESA? 5 SÄTT ATT RESA SOLO

Om du är singel har du förmodligen stött på följande problem: Semestern närmar sig och du vill ut och resa men det finns ingen solklar person att åka med. Vännerna har andra planer eller en annan uppfattning om vad som utgör den ”perfekta semestern”. Varför inte resa som singel?

Att resa själv behöver inte nödvändigtvis vara mindre kul än att resa med sällskap – tvärtom kan det vara skönt att inte behöva ta hänsyn till andras önskemål, och det är dessutom ett perfekt tillfälle att träffa nya vänner. Använd våra tips när du planerar att resa solo:

1. PASSA PÅ UNDER LÅGSÄSONG

Bra erbjudanden på weekends till storstäder går att hitta året runt, men när du planerar en längre semester kan det vara en riktigt bra idé att åka under lågsäsong. Förutom att man kommer undan billigare finns det en rad fördelar: Du kan få bord på hypade restauranger (utan att boka veckor i förväg!), du kan njuta av frukostbuffén utan att armbågas med en hjord av andra gäster och solstolarna vid poolen blir inte tagna i samma rykande tempo som under högsäsong. Eftersom det med stor sannolikhet är lugnare under lågsäsong blir det enklare att få kontakt och prata med andra gäster och hotellpersonal.

2. SATSA PÅ ETT MINDRE HOTELL

Det är svårt att lära känna människor på ett stort och opersonligt hotell, t ex resortanläggningar så när du planerar din soloresa – leta efter ett litet familjärt hotell istället, då är chansen större att du får se bekanta ansikten vid frukosten eller poolen. Detta gör det mycket enklare att starta en konversation och kanske få några tips på sevärdheter eller hippa restauranger.

3. LÄR DIG NÅGOT NYTT

När du reser ensam vill du inte bli uttråkad. Du kan undvika detta genom att hålla dig sysselsatt och blanda sightseeing, sevärdheter och poolhäng med att lära dig något nytt. Skriv upp dig på danslektioner, ta dykcertifikat eller ta en språkkurs för att lära dig det lokala språket. Att läsa en kurs och ha lektioner regelbundet gör att du enkelt kan lära känna en massa nya människor och hitta nya vänner.

4. ÅK PÅ UTFLYKTER

Att åka iväg på utflykter gör det mycket enklare att knyta an till nya människor, särskilt i små grupper. Boka en dagsutflykt till en vingård, elefantridning i djungeln eller det som är unikt på din destination.  Då du spenderar en dag med samma grupp av människor lär du lättare känna de andra deltagarna, har intressanta samtal och inser plötsligt att du faktiskt inte reser ”ensam”.

5. RES I GRUPP

Om du inte vågar ta steget fullt ut och och resa på egen hand kan gruppresor vara ett bra alternativ. Det finns gott om gruppresor att välja mellan och du kan kombinera resan med dina hobbys eller intressen. Du kan välja allt från resor med fokus på golf, segling, yoga i Asien och Latinamerika till kulturella resor i Europa. Gruppresor är lite mer begränsande eftersom du inte själv planerar innehållet, men desto mer tid och energi får du till att uppleva!

RES IVÄG SOM SINGEL MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig