GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

TACK CSN – studera utomlands

TACK CSN – studera utomlands

Vi har det rätt bra i Sverige, i princip vem som helst kan åka iväg och studera utomlands tack vare CSN. Är du svensk medborgare, fyller 20 år och vill åka på språkstudier utomlands både i och utanför Europa så är du berättigad till studiemedel. (För icke svenska medborgare skiljer sig reglerna och det bästa man kan göra är att ringa och rådfråga CSN om det är möjligt att få studiemedel.)

Så hur ser reglerna ut rent konkret för någon som vill studera utomlands?

Inom EU får du studera vilket språk du vill i vilket land du vill. Men när du vill studera utanför EU får du endast studiemedel för att studera det språk som talas officiellt i det landet du väljer att åka till.

Inom EU kan du studera på deltid, minst 50% medans du utanför EU måste studera på heltid, 100%. Vad som anses vara heltid bestämmer skolan och det kan vara från cirka 15-20 lektioner i veckan.

Både inom och utanför EU måste kursen avslutas med ett kunskapsprov för att det ska vara berättigat för studiemedel. Detta prov ska visa på om du är godkänd eller inte. Även om detta inte är obligatoriskt av skolan behöver du göra det för att CSN ska kunna ge dig studiemedel i framtiden.

Alla EF:s skolor är CSN berättigade (förutom Japan) vilket innebär att du kan finansiera hela din språkutbildning med hjälp av studiemedel. Kursavgiften finansierar du genom att söka CSN:s merkostnadslån som då täcker just den avgiften.

Detta innebär att alla som någonsin drömt att åka iväg för att studera utomlands kan göra det!

Världen väntar på dig – Vad väntar du på?

STUDERA UTOMLANDS MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig