GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Thanksgiving för nybörjare

Thanksgiving för nybörjare

Thanksgiving är en riktigt mysig högtid som enligt tradition firas den fjärde torsdagen i november varje år. Även om julsångerna har en tendens att ta över finns det kanske inget bättre än att än att få varva ner och tänka på allt man är tacksam över, umgås med sina nära och kära och njuta av alla godsaker vid middagsbordet. Pumpapaj är en riktig klassiker!

Thanksgiving är en amerikansk högtid som började med att pilgrimmerna firade sin första skörd i den nya världen (Amerika). Även om det är en amerikansk högtid (Kanadensare firar också, men på ett lite annorlunda sätt) är det lätt att förstå sig på högtiden med denna nybörjarguide!

Kalkonen står i centrum

Kalkonen står defintivit i centrum vid middagbordet och oavsett om den är tillagad i ugn, grillad eller friterad är den festens höjdpunkt. Man får inte glömma att den vanligtvis tar många timmar att tillaga, så se till att börja i tid. När kalkonen tillagas kan du börja med alla tillbehör.

Glöm inte bort tillbehören

Det är inte Thanksgiving utan stuffing, böngratäng, potatismos, tranbärssås och äpplepaj med en rejäl portion vaniljglass till. Pumpapajen har en självklar plats på efterättsbordet. Pajen smakar faktiskt väldigt sött, trots att den till största del består av pumpa.

Transbärssåsen smakar bäst om du gör den själv

Transbärsåsen är lätt att göra själv och är ett klassiskt tillbehör. Allt du behöver är 200 g socker, 2 dl vatten och 1000 g tranbär som får kokas upp i en katrull i 10 min. Servera såsen kall och låt gästerna bli imponerade av dina färdigheter i köket.

Du kan äntligen börja spela julmusik

Thanksgiving är det oficiella startskottet för julen, vilket betyder att det är helt okej att skruva upp julmusiken på högsta volym och ännu en gång försöka lära dig texten till ”The 12 Days of Christmas”

Visa tacksamhet

Thanksgiving handlar om att visa tacksamhet. I min familj brukar vi låta alla runt bordet dela med sig av något de är extra tacksamma över från året som varit. Det är en fin stund där vi alla samlas och får en chans att bara umgås och ha det trevligt tillsammans.

Gobble Gobble, som kalkoner säger! En sak du inte får glömma, är att avsluta dagen med fullständig matkoma vilket betyder att man haft en riktigt bra Thanksgiving!

Bilder av Satya Murthy, Flickr / Creative Commons

Fira Thanksgiving i USA med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer