Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Varför en språkkurs är så bra för dig

Varför en språkkurs är så bra för dig

Tar du studenten snart? Där och då står många inför ett tufft val. Vad ska man göra efter det? Ska man börja jobba direkt, plugga vidare på högskola/universitet eller varför inte åka iväg på en språkkurs utomlands? Här är några anledningar till varför du ska ta ett sabbatsår eller några månader för att åka utomlands;

Bli flytande i ett språk

När du åker på en språkkurs utomlands studerar du språket under hela din period du är där och gör att du mer eller mindre blir flytande i språket. Det är en väldigt stor fördel då det ger dig meriter på ditt CV och kan vara till bra användning i framtiden om du exempelvis skulle bosätta dig i detta land. På plats lär du dig även att anpassa dig efter den lokala kulturen och får uppleva hur språket används lokalt.

Samla krafterna

Livet efter gymnasiet kanske känns läskigt och vägen till en framgångsrik karriär kan kännas lång. Ett tips är då att du lutar dig tillbaka och vilar lite. Att åka på en språkkurs betyder ju i och för sig att du kommer studera men det kan ge dig inspiration och ny energi till att fortsätta din resa. Din språkkurs utomlands kan även ge dig nya idéer till vad du vill jobba med i framtiden. När du sedan kommer tillbaka så har du nya krafter och är redo för det nya steget i ditt liv!

Utveckla kunskaper

Efter din språkkurs kommer du inte bara ta med dig dina språkkunskaper utan också andra värdefulla kunskaper. Under språkkursen kommer du exempelvis att få gå utanför din bekvämlighetszon som du är van vid hemma för att kunna ta in den nya kulturen och fördjupa dig i den. Det kommer göra att du blir mer självsäker och självständig vilket är bra för då är livsbesluten inte lika läskiga att ta längre. Du förbereder dig också för att ta hand om dig själv utan dina föräldrars stöd.

En investering i din framtid

Att åka på en språkkurs ger dig utomlandserfarenheter och arbetsgivare älskar utomlandserfarenheter! Det har till och med gjorts studier som visat att de studenter som har varit utomlands i snitt tjänar 807 kronor mer än dem studenterna som inte har det. Mer pengar är väl ändå en bra anledning att åka iväg på en språkkurs, eller?

Studentlivet

Många väljer att plugga på universitet eller högskola för att uppleva studentlivet där man kommer få möta nya människor och kämpa mot nya utmaningar som exempelvis ekonomin. Men en språkkurs kan också erbjuda dig ett studentliv! På en språkkurs får du till och med uppleva ett studentliv utomlands och möta både nya människor och ny kultur. Varför inte besöka en av världens 5 coolaste studentstäder?

Studier + Semester

En språkkurs innebär inte att du bara sitter vid skolbänken och pluggar språket, du kommer ha väldigt mycket fritid också! Njut av den fina staden efter skolan och ta tid till att utforksa den. På en språkkurs är man väldigt självständig och du får göra lite vad du vill på din fritid. Du kan även köpa en plats på någon av de lokala aktiviteterna som finns att göra på den destinationen du är på. Det är ett bra sätt att få nya vänner och kanske hitta ett nytt intresse som exempelvis surfing.

Utmaningar

Under en språkkurs kommer du att utsättas för många olika utmaningar som hjälper din personliga utveckling. Att åka utomlands och studera ett språk som du kanske inte kunde så bra innan är en tuff utmaning. Men genom att göra det kommer du att uppleva så många saker och lära dig så mycket om både språket och landet. Släpp lös din inre äventyrare och utmana dig själv att göra saker du aldrig trodde du skulle göra!

/Ronja Lundqvist via Nathalie

Kom iväg med EF!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Språk