GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Världens vänligaste stad: Auckland

Världens vänligaste stad: Auckland

Nya Zeeland är ett land som många drömmer om att få uppleva. Landets främsta styrka är dess naturliga skönhet samt att det även är actionsporternas mecka. Landets största stad, Auckland, har röstats fram till som en av världens bästa städer att bo i och anses av många vara världens vänligaste stad. Det är verkligen värt den långa resan runt jordklotet!

Att göra i Auckland

Auckland frestar med sin unika kultur, härliga klimat, rika nöjesliv, sandstränder och skogar. Metropolen sägs likna San Francisco i struktur, med sina kuperade gator, men i övrigt är staden unik på sitt eget sätt. Staden pryds av häftiga skyskrapor med Sky Tower som den högsta byggnaden av dem alla. Den som gillar höjder kan avnjuta middagar på någon av de roterande restaurangerna på hundratals meters höjd eller kasta sig ut med ett bungee-rep fäst runt benen. De som räds höjder kan utforska stadens många naturupplevelser. Det myllrar av unika områden strax utanför centrum; vackra stränder, vulkaniska koner och häftiga vandringsleder. Auckland Zoo är värt ett besök för att få en glimt av Nya Zeelands nationalfågel, Kiwi. Om du gillar historia bör du svänga förbi Auckland Museum för att lära dig mer om maorierna (ursprungsbefolkningen) eller Auckland War Memorial Museum.

Bästa tiden att resa till Auckland

Den bästa tiden att resa till Auckland i Nya Zeeland är under perioden december-mars, under vilken du har en angenäm temperatur och liten nederbörd. Den högsta medeltemperaturen är 22°C i januari och den lägsta är 14°C i juli. Vattentemperaturen är mellan 16-23°C.

Auckland infografik

Ackland kallas för Seglens stad då staden har flest båtar per capita i hela världen. Vi har samlat rolig fakta om ”City of Sails” i nedan infografik:

Utforska Auckland med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig