GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar till att älska San Fransisco

10 anledningar till att älska San Fransisco

Ibland glöms San Fransisco bort, för sina kaliforniska grannar Los Angeles och San Diego. Men USAs innovationshub förtjänar definitivt lite uppmärksamhet. Det är ett fantastiskt resmål för alla – från naturälskare till historieintresserade. Här är 10 anledningar till att älska San Fransisco:

1. Gatukonst i världsklass

I San Fransisco kan en enkel promenad runt kvarteret bli rena rama konstutställningen. I staden har nämligen lokala och internationella konstnärer satt sin färgstarka prägel på staden med enorma väggmålningar som utsmyckar byggnader, staket och gränder. Mission Disctrict och The Castro är bra områden om du vill spana in gatukonst i världsklass.

2. Kaffekultur

Invånarna i San Fransisco tar sitt kaffe på största allvar. Här finner du allt från specialcaféer och lokala kafferosterier, till kaffebilar i varje gathörn och park. Du är aldrig långt in från din heta kopp java – och det kommer du att älska!

3. Det marina livet

Den kaliforniska kusten är en av de bästa platserna i världen för att återuppliva de marinbiologdrömmar du hade som liten. Här kan du upptäcka knubbsälar i bukten och sjölejon längs stranden vid Pier 39. Du kan även ta båtturer ut till havs för att se delfiner, späckhuggare, knölvalar samt grå- eller blåvalar beroende på årstid.

4. Historia vid horisonten

Utanför San Fransisco finns en ö där ett av världens mest kända fängelser en gång var beläget – Alcatraz! Här huserades några av USAs mest kända och farliga brottslingar, och idag är det ett historiskt landmärke. Ön ligger cirka två kilometer utanför San Fransisco Bay – och det var mycket svårt att fly från fängelset, även om många försökte. Det är ett måste att besöka Alcatraz om du vill utforksa stadens historia.

5. En innovativ hub

Entreprenörer och startups flockas i San Francisco. Staden är känd som en huvudstad för teknik och innovation – och det finns således otaliga jobbmöjligheter för den som önskar bo i staden och vara omringad av banbrytande tekniska lösningar. Men även som turist kan du njuta av den innovativa andan – behöver du en app för att hitta den närmsta foodtruckens som serverar indisk mat? Eller behöver du en app för att veta när stadens berömda dimma tar över staden? Här finns allt!

6. Gatufestivaler är populärt

I San Fransisco beger man sig ut på gatorna för en riktigt bra fest – och gatufestivaler äger rum över hela staden året om.

7. Alltid nära till naturen

Oavsett om du gillar att vandra, beskåda vilda djur eller bara ha möjligheten att fly från storstadspulsen, är San Fransisco något för dig! Staden erbjuder flertalet lättutforskade naturområden – exempelvis Golden Gate Park om du uppleva ett grönområde nära stadskärnan eller Twin Peaks om du vill njuta av en fantastisk utsikt över staden.

Du som önskar mer natur och långa vandringar, bör korsa Golden Gate-bron för att besöka Golden Gate National Recreation Area eller Muir Woods National Monument, där du hittar skogar med berömda redwoodträd.

9. Du kan låtsas att du är med i en film

Många filmer och TV-serier har spelats in i San Francisco. Allt från den branta backen som slingrar sig från Lombard Street till Golden Gate Bridge, Golden Gate Park och San Fransisco Zoo, till The Painted Ladies (den vackra gatan med färgglada och viktorianska townhouses), har varit med på film!

10. Matkulturen är episk

San Fransisco är känt för sin matkultur och det varierande, kulinariska utbudet. Från foodtrycks, matmarknader och lokala kvarterskrogar, till Michelinrestauranger med italienska, mexikanska, nepalesiska och peruanska influencer. Du kan bokstavligt talat äta dig genom staden. Vårt råd? Smaka på allt!

Detta var vår guide med 10 anledningar att älska San Fransisco. Har du fått mersmak och vill resa till San Fransisco? Då bör du spana in vår reseguide med 10 tips här. Trevlig resa!

Utforska San Fransisco!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig