GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

9 städer med storstadskänsla och vacker natur

9 städer med storstadskänsla och vacker natur

Okej, här är ditt resedilemma: Du vill besöka en ny stad och känna känslan av en vibrerande, okänd metropol i världen. Du drömmer dig bort till alla coola barer, museum, nya vänner  instagramvänliga hus och tunnelbanan som rusar fram under fötterna. Men du saknar ändå något.

Något inom dig säger (som dina mor- och farföräldrar alltid sa till dig när du var liten) att:

“Frisk luft är bra för dig!”

Det visar sig att det faktiskt finns en vetenskaplig grund i detta. Frisk luft förbättrar matsmältningen, blodtrycket och pulsen, vilket i sin tur renar lungorna, skärper hjärnan och stärker immunsystemet.

Frisk luft finns det gott om, så att fullfölja mormors önskan är inte särskilt svårt – speciellt om du väljer en stad med fantastisk natur.

Kombinationen av storstad och natur är det som avgör det ultimata resmålet.

Så, ta ett steg ut i sökandet av frisk luft, känn gräset mellan tårna och njut. Här kommer 9 städer med storstadskänsla och vacker natur.

9 städer med storstadskänsla och vacker natur

1. Playa Tamarindo

Drick kaffe på ett mysigt café i staden, surfa på en av Costa Rica’s finaste stränder, promenera i ett vackert naturreservat – allt detta hinner du på en dag när du är på Playa Tamarindo. Här kan du i stort sett bocka av alla djur du vill se, till exempel krokodiler, apor, kolibris och olika sköldpaddor.

2. Kapstaden

Hajka upp på Table Mountain och njut av den otroliga utsikten av Camps Bay och Clifton Beach när solen går ned. Upplev kultur på Robben Island, åk på safari och ta en sväng till Cape of Good Hope. Jag lovar, alla dina vänner på Instagram kommer hoppas på att en dag få uppleva allt du gör när de ser dina inlägg!

3. Singapore

Singapore är en riktig drömstad! Det är rent, innovativt, tekniskt, fantastisk arkitektur och full med spännande sydöstasiatisk kultur. Precis vid hamnen hittar du Gardens by the Bay – en helt otrolig trädgård med konstgjorda växter, träd och glittrande ljusshower. Tillsammans med Sentosa Island och en massa andra fina naturområden i närheten, så är Singapore speciellt – ”it hits different” helt enkelt.

4. Malta

Ibland känns det som att Malta glöms bort när alla pratar om att åka på semester till Medelhavet och ska besöka Italien, Spanien och Grekland. Det är dags för ändring på det! Med tusentals år av historia och kultur, har städerna Valletta och Mdina både coola caféer och uråldriga ruiner. Samtidigt finns det platser som Blå Lagunen och Dingli Cliffs – som också är otroligt vackra. Någon som vill ut i naturen och bada?

5. San Francisco

Jag vet vad du tänker: San Francisco, på riktigt? Ja, lyssna nu. Den här staden är fylld med historia och kultur. Här startades the Beat Generation och här finns den världsberömda bron Golden Gate, samt fängelset Alcatraz. Storstadskänsla? Helt klart!

För att få uppleva frisk luft och fantastisk natur – hoppa på en buss eller hyr en bil och åk åt vilket håll ni vill. Åt sydväst finns Big Sur och Pacific Coast Highway (håll utkik efter kolibris, sälar, delfiner och valar). Åker ni österut kommer ni till Yosemite National Park (här finns otroliga vattenfall, Half Dome Village & den stora El Capitan Rock). Åker ni norrut hittar ni Redwood Forest.

6. Dublin

Omtalad för sina välkomnande och glada invånare, musiken och massa kultur – Dublin har helt klart nöjesdelen av din resa. Om du tar dig utanför staden kommer du snabbt förstå varför Irland kallas för ”Emerald Ön”, därför att här finns vackra gröna åkrar, robusta kuststränder och oförglömlig natur. Några exempel är Giant’s Causeway och Cliffs of Moher.

7. Vancouver Island

Du kommer inte hitta en bättre destination för att titta på späckhuggare, gråvalar och knölvalar. Vill du se dessa stora skönheter på nära håll – åk på en båttur. Om du vill se naturen kan du hyra en kajak, eller gå på hajk. Sen på kvällen kan du åka in till stan för middag och en konsert. Åh, det finns så mycket fin natur här, vad mer kan man önska sig?

8. Sydney

Australiens mest kända destination, Sydney, är populär för sin vibrerande känsla. Med allt från små sushirestauranger till barer på de högsta våningarna och ikoniska byggnader som Operahuset. Den här staden kommer få dig i chock och säga ”wow” på exakt varje gata när du upptäcker staden. Upplev naturen på klassiska Bondi Beach, North Head National Park, the Royal Botanic Garden och massa mer. Men missa inte att åka till Blue Mountains (de heter så eftersom bergen är täckta med miljontals eukalyptusträd som har en blå färg).

9. Honolulu

Hawaii är en unik ö – där bor det 1,5 miljoner människor, mitt i Stilla Havet, 4000 kilometer från resten av USA. Det finns massor av anledningar till varför du borde besöka statens huvudstad Honolulu. Namnet Honolulu betyder ”skyddad vik”, vilket är rimligt för invånarna är kända för sitt snälla, lugna beteende. Föreställ dig en säker, livlig stad – med vacker natur, omringad av tropisk djungel, vackra stränder och vulkaner. Det är i princip som att vara i ett verkligt Jurassic Park (minus dinosaurierna).

Hoppas du gillade mina tips på städer med storstadskänsla och vacker natur. Nu är bara frågan, vart bär det av?

Upptäck världen med ossLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig