GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 saker att tänka på om du vill resa i sommar

5 saker att tänka på om du vill resa i sommar

Drömmer du om sommar och långa dagar på stranden? Eller kanske bara känslan av solens värme som ger rysningar i hela kroppen och suddar bort alla bekymmer? Sommaren närmar sig med stormsteg och för många innebär sommaren en paus. En paus från vardagen. Att planera en resa i rådande tider är mer komplicerat än vad det var förut, men det finns många sätt att åka utomlands i sommar. Så, när du jämför flygpriser, övertalar vänner och bokar boenden – tänk på dessa saker om du planerar att resa i sommar.

1. Flexibilitet är allt i sommar

Om det är något denna pandemi har lärt oss så är det att vara flexibel. I synnerhet när det gäller att planera en resa i sommar. Om du planerar att flyga, finns det en chans att planet blir inställt eller framflyttat. Det finns också chans att du måste sitta i karantän när du väl kommer fram och att det blir provtagning. Men, det betyder inte att du måste stanna hemma! Var öppensinnad och acceptera läget som det ser ut. Är du flexibel kommer du inte bli så besviken om planerna skulle ändras.

2. Ha en plan A, B, och C

Om dina planer ändras i sista minuten, kommer det underlätta om du har en plan B och C så att du ändå kan njuta av din resa i sommar. Skriv ned en ”Plan A”, ”Plan B” och ”Plan C”, så du inte fastar hemma hela sommaren.

  • Plan A: Det är din ultimata sommardröm. Det kan vara ett drömresemål eller en resa långt bort.

  • Plan B: Ett annat land eller stad som du också vill besöka. Håll koll på alla lokala regler och restriktioner

  • Plan C: Är kanske en plats lite närmre där du bor, men en plats där du ändå kan ha en fantastisk sommar.

3. Stanna länge

Med extrakostnader för karantän, provtagning och höga flygpriser, är det inte konstigt om du vill stanna så länge du kan på din resa. Kan du förlänga resan från de två veckorna du bokat till en månad eller två? Det kommer också ge dig mer tid att utforska din destination, få vänner och börja leva som lokalinvånarna.

4. Naturen kallar på dig

Att besöka restauranger, barer, museum och olika butiker är vanliga reseaktiviteter, men det är svårt att veta exakt vad som kommer vara öppet i sommar. Så när du väljer destination – fundera på vilka aktiviteter du kan göra utomhus. Då slipper du bli stoppad av eventuella restriktioner.

En av de bästa upplevelserna i mitt liv var att cykla genom de österrikiska alptopparna. Det var underbart – mitt i naturen och det kostade ingenting. Att hajka, cykla, simma och campa är alla olika aktiviteter som ger dig chansen att utforska naturen. Ärligt talat – efter att ha varit inomhus så mycket det senaste året, så känns naturen väldigt lockande.

5. Miljövänlig transport

Att åka med den lokala kollektivtrafiken är ett utmärkt sätt att ta dig fram när du reser, men det kan vara svårt att hålla distans. Därför är mitt tips att hyra en cykel och cykla dig fram genom staden. Cykelvägar tar dig ”bakom kulisserna” och bort från stora folkmängder. Oavsett om du reser till en närliggande stad eller utomlands – är cykling alltid ett bra val. Det är miljövänligt, billigt och säkert.

Vi vet hur viktigt det är för vårt välmående och hälsa att resa, socialisera sig och göra de saker vi älskar. För många av oss, har saknaden av att resa lämnat ett stort hål i våra liv. Så, när du planerar din välförtjänta sommarsemester – kom ihåg att vara flexibel, öppensinnad och tänk noga vart du åker. Sommaren här kommer vi!

Res tryggt och säkert med EF i sommarLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig