GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

3 anledningar till att börja planera din nästa språkresa

3 anledningar till att börja planera din nästa språkresa

Under det senaste året har det vardagliga livet förändrats radikalt. De flesta av oss befinner oss hemma för jobb eller studier, medan andra passar på att vila eller ta upp en hobby som vanligtvis inte hinns med när livet rullar på som vanligt. Dessa osäkra tider kan emellertid också ge möjlighet till att växa, återuppfinna och avancera – så varför inte åka på språkresa? Att investera i utbildning och att lära sig nya saker är alltid bra under en osäker framtid. Snart kan vi förhoppningsvis återgå till ”vardagen” och förberedelser inför de utmaningar som väntar i skolan eller på jobbet är därför viktiga. Här är 3 anledningar till varför du ska börja planera din nästa språkresa.

1. Du sticker ut från mängden

I dagens globaliserade värld och konkurrenskraftiga arbetsmarknad finns några färdigheter som är avgörande för att du ska sticka ut från mängden och kamma hem drömjobbet. Ett av dessa färdigheter är förmågan att tala engelska och andra språk flytande. Arbetsgivare söker personer som har studerat utomlands – det bevisar att din önskan att lära och målmedvetenhet.

Personer som pratar flytande engelska, men i allt högre grad även språk som mandarin, tyska, franska eller portugisiska, är attraktiva på arbetsmarknaden. I synnerhet för positioner på multinationella företag eller jobb med utlandsresor. Att kunna behärska ett främmande språk kan till och med hjälpa dig att bli befordrad.

2. Du kan definiera dina färdigheter och bli oberoende

Att studera utomlands öppnar dörrar för oländiga möjligheter. Utlandsstudier breddar dina horisonter, du lär dig ett nytt språk och upplever en ny kultur, samtidigt som du lär dig mer om dig själv. Studier utomlands gör dig också mer självständig och du kommer i kontakt med människor från hela världen.

Studier utomlands ger dig inte endast vidgade vyer, det kan också förändra din akademiska framtid och bana väg för en internationell karriär.

3. Du har något att se fram emot

Att ta itu med saker och planera framtiden är nyckeln till lycka, särskilt när framtiden är osäker. Att ha något att se fram emot kan få dig på bättre humör – alla behöver något spännande att se fram emot!

Bestäm dig för vilket språk du vill lära dig och skapa därefter en lista över länder där språket talas. Vilket land eller vilken stad passar dig bäst? Vill du bli en del av storstadspuls eller föredrar du landsbygden? Researcha hur mycket det kostar att leva, hur livskvaliteten är och vad som finns att utforska på destinationen som du drömmer om att bo i. Ta fram en karta, sök efter bilder, titta på videos och visualisera dig själv på den platsen. Och kom ihåg – det är aldrig för tidigt att börja spara.

Ta chansen att investera i dig själv och i dina språkkunskaper och börja planera din språkresa utomlands. Fram tills din avresa kan du passa på att lära dig engelska, tyska, italienska, japanska eller något annat språk hemifrån, för att få dig peppad inför ditt framtida äventyr.

Hoppas att du har blivit intresserad av att åka på språkresa och att du kommer lära dig massor!

Börja planera din språkresa med EF redan idag!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig