GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 engelska slangord som du måste kunna under 2021

10 engelska slangord som du måste kunna under 2021

Förra årets slang? Glöm det. Det är redan passé, tyvärr. Jag har tagit på mig det ödmjuka uppdraget att uppdatera dig om de senaste trenderna inom engelska slangord, och med TikToks blomstrande popularitet kommer med det en helt ny generation av nya ord att använda sig av.

De kanske inte alla har myntats i år, men det verkar onekligen som att dem är här för att stanna – så bered dig för här kommer 10 engelska slangord som du inte kommer att klara dig utan under 2021.

  1. Big yikes

Först ut är en ny variant av vår gamla goding “yikes”. Detta uttryck kan man säga är en förlängning av ordet “yikes” som du kan använda när du ser något som får dig att rygga tillbaka av (mildare) skräck. I scenarion där det enkla “yikes” helt enkelt inte räcker till, så kan du använda dig av det mycket mer kraftfulla “big yikes”.

2. That ain’t it

Har du sett eller varit med om något som gör dig upprörd eller sur? Kanske är det någon som är rent av otrevlig mot dig, eller någon som drar ett skämt mot din vän… som går lite för långt? Then that just ain’t it! Ett klassiskt alternativt för dig som har använt “big yikes” lite för många gånger och behöver variation.

3. Go off

Detta slangord kan du använda på två olika sätt. Ett sätt kan vara att hypea upp något (á la: Yas, go off, queen”). På senare tid har det också använts på ett annat sätt – vanligtvis om du lite argt vill klaga på något. Du kan helt enkelt “go off” på någon, vilket refererar till att du förlorar ditt lugn (därav eskaleringen till argt klagande).

4. Simp

En mycket omdiskuterad sådan, denna term används för att referera till någon som engagerar sig alldeles för mycket i personen den är intresserad av. Så någon som är lite överdrivet känslomässig mot en annan person kallas kort och gott för “simp”.

Det finns en del som är oense kring användningen av detta ord – det är trevligt att vara trevlig, och en sådan handling ska man såklart inte straffas för. Men, det verkar som att ordet främst används i mer extrema fall där någon är helt uppslukad av en annan person.

5. Mutuals

Denna är enkel och dyker allt mer upp i sociala medier. Om två personer följer varandra, så är de “mutuals” – det kan vara på Instagram, Twitter, TikTok eller vilken annan plattform som helst. Två personer har helt enkelt samanförts genom det delade intresset av varandra.

6. Sleeping on

När du inte ger en person eller en sak tillräckligt med uppmärksamhet, kallas det att du “sleeping on” på dem. Detta kan användas till allt från en begåvad kändis till ett visst choklad-märke. Till exempel “Dude everyone is sleeping on Sriracha cookie dough, that stuff’s the best”.

7. CEO of

Det här engelska slangordet grundar sig i något som du är väldigt bra på, då blir du helt enkelt “the CEO of it”. Uttrycket är vanligt på plattformar som TikTok och det går ofta att se det bland alla kommentarer.

Om en person till exempel skulle fylla en sko med äggröra (ja, kanske lite konstigt), så skulle den personen bli “CEO of” att fylla skor med äggröra.

8. Hits different

Om något (en känsla, sång, mat, etc) träffar dig på ett nytt eller bättre sätt, så kallas det att den “hits different”. Ett exempel kan vara om du lyssnar på en sång, bryter upp med kärleken, och sedan hör sången igen – så kanske den “hits different” den andra gången du hör den. Och ett mindre senitmentalt exempel kan vara att du går till en nyöppnad pizzeria (ja, här kommer ett pizza-exempel) och den pizzan smakar helt annorlunda än andra pizzor du tidigare testat, då kan du säga att den “hits different”, helt enkelt.

9. We move

En fras du kan använda dig av till i stort sett vad som helst. Missade du flyget? Inga problem, “we move”. Det kan också användas som ett alternativ till “ja” när någon frågar dig om du vill hänga. Ett exempel är: “Ska vi gå och ta en fika?”, “We move”. För vem älskar inte slang som gör orginalordet längre?

10. Yeet

Detta är en referens till när man slänger iväg något med mycket hög hastighet. Om någon slänger sin vattenflaska över rummet rakt ner i sin väska, ja då har dem “yeeted it”. Denna handling åtföljs ibland av att den nämnda personen skriker “YEET!” när de kastar det. Det är ungefär lika charmigt som det låter.

Hoppas att du kommer få användning av mina tips för engelska slangord 2021!

Lär dig fler engelska slangord under en språkkurs utomlandsMer info
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig