GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar till att älska Vancouver

10 anledningar till att älska Vancouver

Vancouver är fantastiskt att åka till oavsett årstid – med alla utomhusaktiviteter, sina glada invånare och sin utmärkta geografiska placering. Men det finns mycket mer än så. Det här är en stad vi aldrig kommer tröttna på – här kommer tio anledningar till att älska Vancouver.

1. Livskvalitén

Vancouver är ofta med på listor där olika rapporter rankar städer för sin livskvalité. På senaste år, har staden listats i the Economist Intelligence Unit. Där fick staden en sjätteplats i en studie som mätte kriminalitet, hälsovård, politisk stabilitet, levnadsstandard osv. Well done Vancouver, säger vi!

2. Vänligheten i staden

En del av den höga levnadsstandarden måste bero på de otroligt vänliga Vancouverborna. Det här är en stor stad med en känsla av kamratskap och positiva vibbar. Här i Vancouver kommer invånarna prata med dig, till och med busschauffören kommer prata med dig. Så känn dig bekväm med att prata tillbaka – och samtidigt öva på din engelska.

3. Stanley Park

Dessa 404,9 hektar av grönska är ett måste att besöka i Vancouver. Parken ser ut att komma från en helt annan värld. Här finns perfekt klippta träd och buskar, men också vildväxande växter. Om du cyklar längst med utsidan av parken har du vattnet på din andra sida – det är en fantastisk syn. (Men se upp för tvättbjörnarna!)

4. En stad i vatten

På tal om vatten, i Vancouver finns det massvis. Antingen är det fryst till snö på bergstopparna eller så fyller det English Bay, där staden möter Stilla havet. Den här fina bukten är en sommarfavorit, med många fina stränder och grottor att upptäcka.

5. Vancouver Island

Om du korsar vattnet – mitt emot staden – så finns den 460 kilometer långa ön Vancouver Island. Här finns massor med djur! Tänk dig späckhuggare, knölvalar, pumor, uttrar, vargar, sjölejon, älgar, hjortar och även svarta björnar. Är du en djurälskare? Passa på att åka på en ”wildlife-watching tour”.

6. Utomhusklimatet

Men djuren är inte allt som finns att se här. Vancouver är omringat av berg och sjöar. Därför finns det många fina vandrings- och cyklingsleder i bergen. Ta dig till sjöarna om du vill bada. Under vintern blir det skid- och snowboardsäsong (Whristler är bara 2 timmar bort med bil). Somrarna blir varma, hösten bjuder på eldiga färger på löven, våren bjuder på blomstrande blommor och vintern är regnig. Men det blir inte lika kallt här som det blir i andra delar av landet.

7. Unika festivaler

De flesta stora städer har en Prideparad och en festival vid det kinesiska nyåret. Det har Vancouver också – men massa massa mer. Fotografer älskar Capture Photography Festival, fågelnördar får en kick av Vancouver International Bird Festival, de inföddas kultur hyllas i the Talking Stick Festival, gatukonst och graffitti visas upp i Vancouver Mural Festival och filmer visas upp på International Mountain Film Festival.

8. Gatukonst

När du går igenom staden, tänk på all gatukonst som finns här och där. Missa inte att titta på ”Digital Orca”, en pixelerad målning av en späckhuggare, eller ”Girl in a Wetsuit” en liknande staty av Danmarks ”den lille havfrue” i Köpenhamn. Det finns också en 5 meter hög staty av en svala vid Olympic Village plaza, en labyrint med skrattade skulpturer i brons som heter ”A-maze-ing Laughter group” och en neonskylt som frågar ”Should I be worried?” tvärs över en skulptur med massa byggnader i bakgrunden.

9. Akvarium

En av världens topp 10 akvariums finns i Vancouver. Där finns över trettio utställningar som tar dig från den arktiska isen till tropikerna. Titta på maneter, uttrar, delfiner, sälar, hajar och vattensköldpaddor. Djurälskare kan besöka akvariet och vara säkra på att de stöttar en bra organisation. Akvariet fokuserar nämligen på hållbarhet och minskningen av plastförbrukning. De jobbar även med ett program som certifierar de lokala restaurangernas skaldjur och hållbarhet.

10. Mat

Vancouver kan sin mat – de har färsk fisk och skaldjur i havet utanför och de odlar andra råvaror i de närliggande dalarna. Det här är en stad som kan anamma ”farm-to-table” och de gör det bra. Ett stort plus är att det också finns gott om veganska alternativ. I Chinatown finns massor av valmöjligheter! Sushi, jamaikansk, etiopiskt, libanesiskt, tunisiskt, franskt, spanskt, vegansk, glutenfritt och mjölkfritt.

Upptäck Vancouver med ossLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig