GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 må-bra Netflix-serier att kolla på i höst

5 må-bra Netflix-serier att kolla på i höst

Hej du! Sluta med det du gör just nu. Här är en artikel som kanske kan ge dig inspirationen du behöver för att skapa lite lycka i höst. Vi pratar naturligtvis om Netflix-serier.

Det finns inget bättre sätt att tillbringa en kall, blåsig hösteftermiddag än att sitta vid en sprakande eld i sina rosa ullstrumpor. Du är täckt av en filt och har en varm kopp choklad i handen. Chokladen är täckt av ett berg med marshmallows som gör att du när som helst kan få allt det goda rätt i ditt knä.

Lägg till fem fantastiska Netflix-serier till denna härliga scen och du kommer i princip att leva i modern romantik. Nu så kvarstår det bara en enda relevant fråga: Är du redo att spendera mer än 150 timmar av din tid som du inte kan – och faktiskt inte vill – få tillbaka?
Det är vi med. Läs vidare här.

Utan ytterligare senarium, här är våra topp fem sevärda Netflix-serier att titta på i höst. Vi har medvetet valt må-bra-serier för att hjälpa er att få en bra känsla i kroppen de dagarna som vädret inte visar upp sig från sin bästa sida. Grå, regniga dagar kommer med hjälp av dessa att kännas lite ljusare och roligare.

1. Emily in Paris

Från skaparen av Sex and the City. Emily in Paris är lite sådär pinsam men otroligt upplyftande och en hjärtvärmande serie om en entusiastisk och begåvad amerikansk marknadsföringsexpert som flyttar till Paris för att övervaka sitt företags sammanslagning med en fransk byrå.
Jag kan nästan garantera att du kommer att bli kär i Paris (igen, om du redan är det) och faktiskt vilja vara Emily. Maten, kulturen, litteraturen, arkitekturen,den parisiska stilen. Ta mig dit!

2. The Good Place

Den här är knäpp, rolig och får dig också att tänka lite. Huvudpersonen Eleanor hamnar av misstag i någon form av drömmigt liv i himmelen, vilket hon tycker är lite förvirrande med tanke på hur själviskt hon har levt sitt tidigare liv.
Karaktärsutveckling är utanför diagrammen, vilket gör att du känner dig mentalt uppfriskad (eller återupplivad, beroende på var du är till att börja med).

3. Brooklyn 99

Jag har med denna på listan eftersom det nästan är omöjligt att inte älska den. Denna show är ett riktigt mästerverk. Den är så bra och så roligt. Kapten Holt levererar skämt med så torr torrhet att du inte kan låta bli att fnissa, oavsett om du tycker att det ursprungliga skämtet är roligt eller inte.
De andra karaktärerna är så relaterbara, fåniga och hälsosamma – och författarna har placerat dem i hjärtat av varje scen – vilket slutar med att du genuint verkligen älskar dem.

4. Modern Family

Okej, den här är inte särskilt ny, även om de just har släppt en ny säsong. Pappan, Phil, är en så fantastisk karaktär att det är värt att titta bara för honom. Han är fånig och barnslig, men han har en stor kärlek till sin familj och vill alltid deras bästa. Detta gör att du omedelbart tycker om honom.
Om du vill ha en realistisk skildring av familjedynamik, plus en jämn humor, kolla på denna för att få en fröjd för både dina ögon och öron.

5. Schitt’s Creek

En mycket rik familj förlorar allt och måste flytta till ett motell mitt i ingenstans. Tack vare karaktärernas löjliga betende så finns det flera skrattretande avsnitt. Roligt nog så är griniga David min personliga favoritkaraktär, men de är alla ganska älskvärda.
Du kan titta på den här på en enda vecka, så länge du är väl förberedd med en rejäl skål nachos, godis och popcorn samt att du inte har en önskan att uppleva de regninga och vindpiskade höstgatorna utanför.

*Fördelen med dessa ”lata” aktiviteter är att du garanaterat kommer att förbättra dina engelska kunskaper, vilket faktiskt är riktigt produktivt. Hejja dig och hejja netflix-serier!

Vill du utforska världen i höst?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig