GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 praktikplatser du drömmer om att söka

5 praktikplatser du drömmer om att söka

Att ta sig ut i arbetslivet och få sitt första jobb kan vara svårt, men något som gör vägen dit lite enklare är att söka en praktikplats! Det är inte ovanligt att den i slutändan leder till en heltidstjänst, så att praktisera är ett utmärkt sätt att visa vad du går för innan de erbjuder dig en fast tjänst. Det finns en djungel av häftiga praktikplatser där ute som bara väntar på att just du ska söka och jag har listat de fem coolaste praktikplatserna vi alla drömmer om att söka!

Under Armour

Som att det inte vore coolt nog att jobba för ett världskänt sportföretag har Under Armour valt att kalla sitt praktikprogram för The Summer League, vilket låter sjukt häftigt och vore något man inte skulle vara blyg att nämna i vilken konversation som helst så fort man fick chansen. Jag har en bild av att personalen tränar i Under Armour kläder på lunchrasterna och att alla är riktigt vältränade, men det kanske bara är en bild jag målat upp.

Finns det chans till jobb?: Det är mycket möjligt, men det hänger på att du bor i USA.

Facebook

Vem skulle inte vilja jobba för konungen av sociala medier? Facebook har bokstavligen hundratals avdelningar som arbetar med olika produkter, så tänk dig hur spännande det vore att komma bakom kulisserna och vara en del av arbetet som ligger bakom ditt väluppdaterade nyhetsflöde. Ett plus är att de har många kontor runt om i Europa, vilket betyder att det finns större chanser för dig att knipa en av de eftertraktade praktikplatserna!

Finns det chans till jobb?: Det är absolut inte omöjligt. Du kommer aldrig veta om du inte söker!

EF Education First

Det gigantiska utbildningföretaget blev 2017 utnämnt till det bästa företaget att jobba på av Boston Globe och lyckligtvis erbjuder EF suveräna praktikplatser för dig som älskar språk, kultur och resor_. The Global Interns_, som de kallas, får välja tre städer runt om i världen där EF har större kontor och campus, som de får spendera en månad i vardera. Mitt val skulle vara soklart: Hawaii, Australien och Singapore. Frågan är ju dock om jag skulle få något gjort där borta? #beachlife #sorrynotsorry

Finns det chans till jobb?: Det finns absolut möjligheter till jobb! Ansökan för The Global Intern har nu öppnat och pågår fram till 31 Mars 2018!

Vogue

Om det var något vi lärde oss av filmen Djävulen bär Prada, är de att modevärlden inte är något för veklingar. Så var beredd på att en praktikplats på världens mest berömda modemagasin inte skulle vara en dans på rosor. Mest troligen kommer en praktikplats på Vouge innebära många telefonsamtal, kontakt med pressansvariga och att leta efter plagg som förmodligen kostar mer än dina föräldrars hus. Men du kommer garanterat vara snyggt klädd varje dag och hålla koll på de senaste trenderna, vilket är ett plus!

Finns det chans till jobb?: Det beror lite på hur mycket du verkligen ä-l-s-k-a-r mode.

NASA

Jag ska vara helt ärlig, all information om de praktikplatser NASA erbjuder består mestadels av en massa teknisk vetenskaplig fakta och det får mig att tappa hoppet. Hursomhelst, som jag förstått det erbjuder NASA olika typer av praktikplatser beroende på vilken utbildning du går (eller har planer på att påbörja) och givetvis hur mycket du kan om rymden.

Finns det chans till jobb?: Om du lyckats förstå dig på vad de försöker säga på sin hemsida, så säger jag kör!

Funderar du på att ansöka om att bli EF:s nästa Global Intern?Läs mer!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig