GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 roliga sätt att börja planera din sommarresa

5 roliga sätt att börja planera din sommarresa

De varma kvällarna, den svaga doften av solkräm och långa dagar vid stranden. Sommaren är äntligen här – och den är kanske mer efterlängtad än någonsin tidigare. Det säkerligen overkligt för många att snart gå ombord på ett plan och bege sig av mot drömresan utomlands. Om du är en av dem som är överexhalterad inför din resa och har svårt att koncentrera dig, bör du läsa mina 5 tips för hur du kan börja planera din sommarresa.

1. Gör en packlista

Okej, jag vet vad du tanker. Packa? Ugh, tråkigt… Ja, men du kommer att tacka mig! Om du är en av dem som tryckt ner 14 par byxor och två oklara linnen för en weekendresa, borde du veta att planering är A och O. Börja med att sätta ihop outfits, matcha plagg med varandra och tänk på eventuella saker du faktiskt kan köpa på destinationen. Och lämna lite utrymme i väskan åt shopping under din sommarresa.

2. Skapa en sommarspellista

Att komponera ihop den perfekta Spotify-listan inför bil-, tåg- eller flygresan är otroligt tillfredsställande. Du kan lyssna på spellistan under resan och sedan låta det bli soundtracket för ditt äventyr. Reser du tillsammans med någon annan? Passa på att välsigna dina vänner med din underbara musiksmak (oavsett om de håller med eller inte). Om du behöver inspiration, kan du spana in en av våra spellistor här.

En annan härlig aspekt av en sommarspellista är att du kommer påminnas om resan när du lyssnar på den några år senare.

3. Planera dina bilder

Om du är en keratör med starkt ”Insta game”, kan det vara värt att undersöka några pittoreska platser för dina bilder. Googla för att se vad andra rekommendera eller scrolla igenom Google Maps och ta dig till de platser som verkar fina.

Vill du hellre uppleva saker i stunden (och inte genom perfekta bilder)? Varför inte köpa med dig några engångskameror som du och dina vänner kan plåta med när ni är ute och reser. Resultatet ser ni först när ni kommer hem – och det är ju faktiskt riktigt roligt!

4. Gör planer (och backups)

Sätt samman en lista med saker du vill se eller dagsutflykter du tycker verkar roliga. Google är din bästa vän här – och ännu bättre; om du har vänner som har utforskat den destination dit du ska resa, fråga om rekommendationer! Eller varför inte fråga lokalbefolkningen på plats? De kommer säkerligen att dela med sig av de bästa, dolda pärlorna – långt bort från turiststråken.

Nu när en stor del av världen sakta men säkert öppnar upp är det dock bra att vara flexibel. Se till att du har några backups till hands om saker och ting förändras i sista sekund under din sommarresa.

5. Researcha restaurangutbudet

Spana in de restauranger du vill besöka i förväg. Läs några recensioner eller fråga dig runt så att du är 100% säker på att du får den läckra måltid du söker. Lämna även lite plats för spontana restaurang- eller barbesök. Något av det bästa med sommarsemestrar är ju att bara strosa omkring i en ny stad, upptäcka en fin plats och sedan smyga in i ett litet hak för att prova några lokala delikatesser.

Tillbringa sommaren utomlands med EFMer info
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig