Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

9 sätt att tillbringa Alla Hjärtans Dag på distans

9

Även om du inte hunnit finna stora kärleken i år kan (tro det eller ej) Alla Hjärtans Dag vara en otroligt minnesvärd dag. Dagen handlar inte endast om romantiska relationer – det är också en perfekt dag att visa uppskattning till dina vänner! Just i år tycker vi att du ska inspireras av hur Finland firar Alla Hjärtans Dag. Dagen kallas Ystävänpäivä, eller – vänskapsdagen. Den 14 februari firar finländarna genom att hylla sina vänner, familjer, grannar, kollegor och såklart även sina partners. Hur härligt? I rådande tider kan vi inte träffas så mycket som vi brukar, och vi har därför samlat 9 sätt att tillbringa Alla Hjärtans Dag på distans för att du ska komma i rätt stämning.

9 sätt att tillbringa Alla Hjärtans Dag på distans:

1. Använd köket

Välj ett recept som ni båda gillar och se till så att ni har köpt alla ingredienser som behövs. Därefter bakar ni tillsammans i ett videosamtal! Följ alla steg i receptet tillsammans, i era egna kök och när ni är klara kan ni jämföra varandras mästerverk. Det här är en perfekt dejt på distans eller såklart med familjen på plats.

2. Filmkväll (på distans)

En annan perfekt dejtkväll är att titta på film tillsammans. Ta fram filtar och kuddar i respektive soffa och starta filmen samtidigt. Under filmens gång kan ni skriva eller prata i videosamtal, så att ni kan prata om filmen som att ni sitter där i soffan tillsammans. Bonus: du behöver inte dela på snacks 😉

3. Gå på museum

Många muséer erbjuder virtuella turer online som du kan utforska hemifrån. Dela din skärm i ett videosamtal och tillsammans kan ni utforska konsten på Louvren eller Van Gogh Muséet, eller gå runt i de digitala rummen i Brittiska Muséet eller Smithsonian – du kan till och med gå på turer runt NASA och Vatikanstaten. Häftigt, ellerhur?

4. Ta fram pennan

Lägg skärmarna åt sidan – penna och papper är det ultimata kärleksspråket. Det finns inget som säger ”jag tänker på dig”, mer än ett handskrivet brev eller kort. Köp några fina pennor eller ett roligt kort och skriv en fin hälsning till någon du älskar – det kan vara din partner, bästa vän eller en i familjen. Detta är så mycket mer personligt än att skicka ett sms och vi garanterar att personen kommer få ett leende på läpparna.

5. ‘Gå’ på teater

Vem säger att en hemmakväll alltid måste vara filmkväll? Om ni är ett par (kärlekspar eller kompispar) som älskar kultur, kan ni istället titta på en show. Njut av bästa platserna och titta på Broadway musikaler på BroadwayHD, titta på pjäser av Shakespeare på Digital Theatre eller låtsas att ni är i West End med National Theatre.

6. Gå på promenad ‘tillsammans’

Oavsett vart du är, planera en promenad samtidigt som ni pratar i telefon. Starta samtidigt, beskriv vad ni ser och ta bilder på vägen som ni kan skicka till varandra. Visst, det är ingen hand-i-hand-upplevelse vid vattnet… Men, det är ett kul sätt att ”umgås” och det funkar lika bra på landet som mitt i stan.

7. Skapa egna brev

Du skulle också kunna vara riktigt kreativ. Skriv en serie med brev som ska öppnas en gång i veckan, rita en bild på ditt favoritminne med personen, eller gör en fotobok med bilder och minnen från resor eller dejter. Precis som alla morföräldrar säger, ”presenter som man skapat själv betyder alltid mest”.

8. Planera en resa

Oavsett om det är en dagstur till stranden, en weekend till en ny stad eller en resa långt bortatt se fram emot något tillsammans, är alltid lika roligt! Ni kommer tillbringa timmar med planering; hitta idylliska platser, roliga aktiviteter och restauranger ni vill besöka när ni väl är framme.

9. Titta på soluppgången eller solnedgången

Solen går upp och ned varje dag. Börja din dag med att titta på soluppgången eller avsluta dagen med att titta på solnedgången. Hitta ett perfekt ställe tillsammans och titta på solen när den är som vackrast.

Utforska en av världens mest romantiska städer med EFMer information

Lär dig ett nytt språk. Välj mellan 12 språk och över 50 destinationer.

Learn more