GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Saker vi hellre hade gjort på Alla Hjärtans Dag

Saker vi hellre hade gjort på Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig… Oavsett om du är singel eller är i ett förhållande, så kan det vara en stressig dag. Men släpp stressen för en stund och dröm dig bort. Vart drömmer du om att resa? Här är fem saker vi hellre hade gjort på Alla Hjärtans Dag.

1. Surfa i Kapstaden eller på Costa Rica

Att lära sig att surfa är svårt, men det är också otroligt givande. Det är inget som ser häftigare ut (eller känns häftigare) än att lyckas fånga en riktig monstervåg, och surfa ut den på ett snyggt sätt. Platser som Costa Rica och Kapstaden i Sydafrika är världskända för sina perfekta surfspots. Och ja, det finns kanske en risk att du stöter ihop med en haj. Men personligen hade jag hellre hamnat ansikte mot ansikte med en vithaj, än att betala ett dyrt pris för en Alla Hjärtans Dag-meny på min italienska kvarterskrog.

2. Hikea i Honolulu

Den hawaiianska ö-kedjan är en av de mest fantastiska platserna på jorden, och staden Honolulu på ön Oahu är kanske den största pärlan av dem alla. Inte nog med att du blir bortskämd av alla stränder och restauranger du kan välja mellan. Om du åker lite utanför staden finns det dessutom otroliga hikingmöjligheter, som Koko Crater Trail och Diamond Head State Monument. Och vem vet, du kanske irrar dig av leden, träffar en annan vilsen turist och hittar kärleken trots allt.

3. Shoppa i London

En av världens mest kosmopolitiska städer råkar också vara en av de mest trendsättande städerna. Detta syns onekligen på det oändliga utbudet av klädbutiker. Allt från lågpriskedjor som Primark till butik efter butik som säljer vintagemode i östra London. Om du reser med din partner kan du skämma bort hen med en ny outfit. Och om du reser solo, skäm bort dig själv och köp allt du vill ha istället. Jag vet i alla fall vilket av alternativen jag hade valt.

4. Sola i Sydney

Den 14e februari är det oftast ganska kyligt på det norra halvklotet, men på den södra delen är det ju faktiskt sommar. Därför kan de som bor i Sydney se till att de är lagom solbrända och redo för romans (speciellt alla singlar down under). Eller så är de solbrända och går hand i hand med sin lika solbrända partner medan de vandrar längs Bondi Beach.

5. En pretzel-dejt i Berlin

För att vara helt ärlig hade nog de flesta valt en dejt med varm, nybakad pretzel före en dejt med en riktig person alla dagar i veckan. Men, om du nu har en verklig person i ditt liv som du vill skämma bort med kultur och god mat, varför inte åka en weekend till Berlin? Av alla tysktalande länder är Berlin kulturens storstad. Staden erbjuder fascinerande historia och visar vad som händer med en stad när den delas i två. Det är också ett paradis för alla (singel) nattmänniskor som längtar efter att festa tills solen stiger upp (och ännu längre än så). Och sist men inte minst, så finns currywurst, som är så gott att du förmodligen kommer vilja göra slut med din partner och dejta den istället.

Tillbringa Alla Hjärtans Dag utomlands med EFSe mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig