GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Filips 5 bästa anledningar till att åka på en språkresa

Filips 5 bästa anledningar till att åka på en språkresa

Jag har alldeles för många kompisar som hade möjlighet att åka på språkresa förra sommaren men aldrig kom iväg. De ska istället åka denna sommar. Om man inte har möjlighet att åka på språkresa så är det en sak, men om ni kan, så kom iväg. Gör inte deras misstag! Här har jag listat mina 5 starkaste anledningar till varför du ska åka på språkresa.

1. Träffa roliga kompisar från hela världen

EF är världens största språkreseföretag och det kommer studenter från mer än 50 olika länder. Jag hade superkul med bland annat spanska, norska och colombianska studenter. Jag har redan hälsat på en av mina nya kompisar i Oslo och han kommer hit till påsken.

2. En boost för självförtroendet

Det låter lite cheesy men man växer när man har klarat sig själv utan sin familj i fyra veckor. Det blev dessutom mycket enklare att göra saker här hemma som jag tidigare inte vågat. ”Hur svårt kan det vara att söka sommarjobb om jag har bott i USA själv..?”

3. Bekväm med ett nytt språk

Jag har alltid känt att jag varit okej på engelska men jag vågade aldrig prata. Jag skulle bygga klart meningarna i huvudet innan jag kunde säga dem och när det var klart så var det försent att prata. Nu när jag varit iväg på språkresa säger jag meningen samtidigt som jag tänker den.

4. Se nya platser

Jag har alltid älskat att resa och de utflykter som vi gjorde i Los Angeles var grymma. Vi åkte till Las Vegas, Six Flags (en sjukt stor nöjespark) och självklart Beverly Hills och Hollywood. En dag ska jag bo i Los Angeles.

5. Ha sjuuuuukt kul

Alltså jag undrar om jag någonsin kommer ha så kul igen som vi hade på vår språkresa. Vi var ett otroligt roligt gäng i min grupp och vår ledare var superschysst. Till och med lektionerna var roliga. Det enda som var jobbigt var att gå upp på morgonen eftersom vi var uppe länge på våra rum.

ÅK PÅ SPRÅKRESALäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig