GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Att hitta kärleken utomlands

Att hitta kärleken utomlands

Resa utomlands, upptäcka nya platser och träffa nya vänner är något många älskar. Att packa våra väskor för att prova på livet i en annan stad eller i ett annat land. Livet utanför ens hemort lockar, man kanske till och med trivs så bra utomlands att man helt enkelt inte vill packa ner kläderna i väskan igen för att bege sig tillbaka. Ibland vill man bara stanna kvar.

Anledningen till att många tycker att det är svårt att lämna den stad som en gång varit främmande är ofta kärlek. Kärlek går i sin tur hand i hand med trygghet. När man känner sig trygg känner man sig lite som hemma. Kärlek och glädje från en annan person gör att hemlängtan suddas ut. Den främmande staden långt borta har blivit lite mer som hemma.Vet man däremot att resan är tillfällig, vet man också att hemresan närmar sig.  Det behöver dock inte betyda att er tid ihop tar slut där och då. Att hitta kärleken utomlands kan vara problematiskt, men framförallt helt fantastikt.Idag finns det en rad olika sätt att hålla kontakt även om man inte bor i samma land, eller samma stad. Här får ni några tips på hur man får ett lång-distans förhållande att fungera.

Face-time: Ett perfekt sätt att prata på om båda har en iPhone. Det är gratis och man kan prata både med videosamtal och utan video. Face-time är verkligen ultimat (om båda har tillgång till internet såklart).

Facebook: Att ha varandra på Facebook är ju ett måste. På så sätt kan man ta del av personens nuvarande liv, och se tillbaka på bilder från tidigare. Det är roligt att ta del av bilder på personen från tiden innan ni träffades. Det är alltid ett roligt samtalsämne.

WhatsApp: Smidigt sätt att kommunicera snabbt och enkelt på. Här skickar man bilder, musik och allt annat man vill dela med sig av till sin kärlek. Whatsapp är också perfekt om någon av pertnerna inte har iPhone. Kanske hade ni bildat ett litet gäng  staden ni bodde i? Då är whattsapp det perfekta kommunikationsvertyget för en grupp-chatt.

Instagram: Ett måste är ju att följa varandra på Instagram, helt klart! Här kan man också kommunicera direkt till varandra! Detta kan vara ett tips om man vill vara mer personlig. I den direkta chatten kan man skicka bilder och videoklipp till varandra. För det är just det distansåhållanden handlar om –  att hela tiden kommunicera med varandra.

Hittat kärleken utomlands? Här kommer fem enkla tips som får det att fungera!

  1. Sätt upp ett datum då ni definitivt kommer att ses (boka en resa!).

  2. Prata varje dag, om det så är på sms eller video spelar ingen roll. Att man kommunicerar är viktigt.

  3. Gör gemensamma aktiviteter (i de olika städer ni lever i) – så som att se samma film på bio eller läsa samma bok. Detta gör att ni har något att prata om och att ni båda kan relatera till samtalsämnet.

  4. Ta inte varandra förgivet. När man kommer hem och börjar prata om sin hemstad och sina kompisar är det lätt att ta förgivet att den andra personen ska förstå vad man pratar om. Istället får man berätta om sina kompisar och måla upp en bild av hur dem är och hur dem ser ut. På så sätt känner man sig mer närvarande i varandras liv, även fast man befinner sig i olika städer.

  5. Var positiv! Om du vill att kärleken ska forsätta blomma och att ert förhållande ska fungera måste man tänka positivt. Om man har en positiv inställning till ett förhållande smittar det av sig på den andra personen och distansen känns inte lika jobbig.

Vill du också studera utomlands och hitta kärleken? Boka din resa redan idag!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig