Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Dokumentera din resa på bästa sätt – här är tipsen!

Dokumentera din resa på bästa sätt – här är tipsen!

Jag vet att det är jobbigt att återvända hem från en drömresa. Att behöva packa upp resväskan, gå tillbaka till rutiner, börja jobba igen och försöka berätta om resan på ett rättvist sätt. Det kan vara svårt att förklara och berätta om vissa platser som egentligen bara går att beskriva med bilder. Låt mig hjälpa till! Jag har satt ihop en lista med tips på hur du dokumenterar din resa på bästa sätt. Dels för sig själv (så jag minns) och dels för andra att ta del av (som en reseguide). Visa andra hur bra du hade det på din resa med dessa tips:

Snapchat

Om du är som mig så vet du hur beroendeframkallade Snapchat kan vara och inte bara för att snapchat låter dig dela med dig av din vardag till vänner och familj. Du kan lägga till filter som visar vilken stad du är i, lägga till emojis, text och rita på din bild. Men nu tänker du säkert, “Men Martinique, snaps försvinner efter ett tag, hur skulle jag kunna använda mig av Snapchat för att dokumentera min resa på bästa sätt?” Mitt svar: du kan spara dina foton och videor innan du skickar iväg dem! När du har videor och bilder på din story kan du ladda ner hela storyn på en gång. För att få inspiration borde du följa någon person du ser upp till och se hur de gör.

Instagram

Det finns väl ingenting som fångar ett ögonblick bättre än en bild? Fotografer säger att du aldrig är bättre än din senaste bild, så tänk på vad du laddar upp. Det fantastiska med Instagram är att du kan redigera direkt i appen så att dina bilder ser ut som riktiga proffsfotografier. Instagram låter dig lägga till plats (där bilden är tagen) och du kan ha flera konton för alla dina olika intressen. Varför inte dokumentera din resa genom att lägga upp kreativa matbilder eller starta ett Instagramkonto för din blogg? Eller varför inte kombinera alla dina intressen? Glöm inte att använda hashtags för att få fler följare och visa dina bilder för fler människor. Det finns tusentals, så använd de som fungerar för dig!

Blogg

Apropå bloggar – om du läser den här kan du få ett hum om hur bra och stora bloggar kan bli! Resebloggar har blivit en livsstil (och en enorm källa till inspiration) och det finns idag en hel del portaler som snabbt och smidigt hjälper dig att bygga upp en blogg (helt gratis). Men du ska självkart inte skaffa en blogg bara för att skaffa en blogg (då kommer det inte vara roligt), försök hitta din nich och få fram din röst på bloggen. För att få följare måste du självklart också lägga upp inlägg som inspirerar dem!

Dagbok

Och det sista tipset, en dagbok är något som måste komma tillbaka. Böckerna kan visserligen bli väldigt personliga, men de är också perfekta att gå tillbaka till när du vill minnas en resa i detalj, för jag lovar dig, man glömmer snabbt! Försök ägna 10-15 minuter varje kväll åt att dokumentera din dag, vad du gjort, dina tankar och vem du har umgåtts med. Om du inte delar med dig av allt för personliga detaljer kan du låta dina vänner och din familj läsa om din resa (i mer detalj).

Res ut i världen med oss! Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor