GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Bournemouth

10 dolda pärlor i Bournemouth

Bournemouth har ett perfekt läge vid havet på Englands sydkust, men det finns mycket mer än sand och stränder i den här semesterorten (även om du naturligtvis hittar massor av det också). Med sin avslappnade men ändå livliga atmosfär är Bournemouth den perfekta utgångspunkten för att utforska både Englands pittoreska landsbygd och pulserande kulturliv.

Här är en lista med tio dolda pärlor som du kan upptäcka när du lär dig engelska i Bournemouth och börjar utforska Storbritanniens vackra södra stränder.

1. Brownsea Island

Bournemouth ligger vid östra gränsen av södra Englands spektakulära Jurassic Coast och här finns gott om avskilda stränder, idylliska kuststäder och fridfulla öar att upptäcka.

Brownsea Island i Poole Harbour är den största av de närliggande öarna och är väl värd ett besök för sitt djurliv och sitt magnifika slott. Du kan utforska de lokala platserna med kajak, segelbåt eller till och med jetski - som alla finns att hyra längs kusten.

2. Vintagebutiker i Boscombe

Boscombe, som är Bournemouths verkliga vintagedistrikt, är det bästa stället i området för ett hållbart utbud av unika antikviteter och eleganta vintageplagg. Clobber Vintage sticker ut med sin skattkista av prisvärt mode och vänliga personal, liksom butiken och kaféet The Crooked Book med sin mysiga inredning som känns som något hämtat direkt från Harry Potter.

3. Colosseum Cinema

Bournemouth Colosseum är en mysig biograf som ligger gömd i en atmosfärisk viktoriansk arkad under en jazz- och bluesbar. Det är den minsta biografen i Storbritannien och att se en film här känns som att luta sig tillbaka i vardagsrummet. Här finns sköna soffor, en välfylld bar och olika mat- och filmkvällar som erbjuds året runt.

Visningarna omfattar allt från aktuella blockbusters och kultklassiker till utländska filmer och sportevenemang. Glöm inte att stanna kvar för lite musik i bluesbaren på övervåningen efter föreställningen.

4. Fotbollslaget “Cherries”

När du tänker på engelska topplag i fotboll kommer du förmodligen att tänka på Liverpool, Chelsea och Manchester United. AFC Bournemouth, med smeknamnet "The Cherries", möter nu dessa lag varje vecka efter att snabbt ha klättrat från den lägsta professionella divisionen till Premier League under en mycket kort och överraskande femårsperiod. Om du är ett fotbollsfan kanske detta inte är något nytt för dig, men de flesta skulle nog säga att att The Cherries är en ganska oväntad Bournemouth-pärla.

Det kan vara svårt att få tag på biljetter, men det är verkligen värt besväret. Kom och se fotbollslag i världsklass möta varandra tillsammans med en lokal publik som kämpat sig igenom de svåra tiderna för att leva Bournemouths fotbollsdröm.

5. Bournemouth Upper Gardens

Denna lugna stadspark är en idealisk plats för cykling, löpning eller läsning. Här finns tre olika trädgårdsavdelningar som är baserade på kontinenterna Europa, Asien och Nordamerika. I Bournemouth Upper Gardens kan du tillbringa tid bland många exotiska växter, inklusive landets största Giant Redwood (dessa enorma träd som vanligtvis bara finns i Kalifornien).

När du ändå är här kan du kolla in Upside Gallery i närheten - en tråkig betongundergång som har förvandlats med gatukonst från begåvade lokala kreatörer.

6. Virtual Reality Center

Oavsett om du redan har upplevt den revolutionerande virtuella verkligheten eller inte finns det inget som slår Centre VR i Bournemouth när det gäller de många olika artificiella miljöer som finns att utforska. Som den största VR-specialisten i Europa kanske det inte verkar som en dold pärla, men det är ofta förbisett av besökare. Centre VR erbjuder över 100 banbrytande virtuella äventyr, inklusive expeditioner till hela världen, uppslukande stridsspel och roliga VR-fester.

7. Arts by the Sea Festival

Varje år i början av hösten anordnar Bournemouth ett evenemang med konst, kultur och människor på strandpromenaden. Arts by the Sea är en stor festivalhelg där konstnärer i alla genrer - från musik och gatuteater till klassisk konst och modern dans - samlas för att inspirera den lokala publiken. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa en cool, kreativ gemenskap och njuta av Bournemouths strandpromenad på ett nytt och spännande sätt.

8. Cafe Boscanova

Kaffet här kommer från etiska källor och handlas direkt med bönderna, och vissa anser att det är det bästa i stan. Boscanova lockar många besökare med sin imponerande meny, avslappnade beach club-stil och välkomnande personal. Trots den växande populariteten har restaurangen behållit den oberoende känsla som gjorde den till en rolig lokal favorit från början. Dessutom är det det perfekta stället att hänga på innan man reser tillbaka i tiden till nästa dolda pärla på andra sidan vägen...

9. Marvo Mysteries Escape Room

Om du är ute efter ett inomhusäventyr med dina vänner behöver du inte leta längre. Marvo Mysteries sticker ut från mängden med sin uppslukande, sepiafärgade värld. Varje detalj är omsorgsfullt utformad för att du ska känna dig som en blandning av Sherlock Holmes och Indiana Jones när du letar efter ledtrådar, löser pussel och hittar gömda artefakter.

10. Hengistbury Head Beach

Det skulle inte vara rätt att avsluta den här listan utan att ta med åtminstone en naturskön strand - särskilt eftersom den här delen av landet är full av dem. Hengistbury Head ligger bara en halvtimme från centrum med buss nummer 70 eller 80 och vi har valt den för dess lugna strandlinje. På den östra sidan av stranden sticker Mudeford Sandbank ut - en bred halvö med vit sand som vetter ut mot Engelska kanalen. Se solen gå ner över havet här för att avsluta en perfekt dag.

Lägg till dessa dolda pärlor på din lista innan du besöker Bournemouth och upptäck det bästa av Englands sydkust.

Förbättra din engelska i BournemouthUtforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer