GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

DEN ULTIMATA GUIDEN TILL DIN SOMMAR I BERLIN

DEN ULTIMATA GUIDEN TILL DIN SOMMAR I BERLIN

Sommaren ligger runt hörnet och berlinare byter sina jackor mot t-shirts och täcker gräset på varenda kvardratmeter på varenda tillgängliga gräsmatta med engångsgrillar och vänner på filtar. Det är äntligen dags att lämna din favoritplats (och varma choklad) på St. Oberholtz Café och ge dig ut i den nya stad Berlin förvandlats till i solen! Ta med dig solkräm och planera dina favoritaktiviteter som låter dig spendera din sommar i Berlin och upptäcka stadens gömda pärlor samtidigt som du utnyttjar varenda liten solstråle.

VATTENÄLSKARE

Berlin är kanske inte det första du tänker på när det gäller stränder och bad, men staden har fortfarande en hel del att erbjuda för vattenälskare och solbadare. Som alla coola människor har koll på så är sjöar de nya stränderna. Häng vid poolen vid Badeschiff, känn sanden under dina fötter på Wannsees stränder, paddla kanot i de havsgröna skogarna vid Spreewald, eller ta stand-up paddle lektioner i Müggelsee. Om du längtar efter något mer exotiskt, kör ut till Tropical Islands, Europas största innomhusvattenpark som endast ligger en timme utanför Berlin.

CYCKELFANTASTER

Om du tycker om att cykla kommer du upptäcka att Berlin, med sina breda gator och cykelkultur, är en ypperlig stad att sträcka på benen i. Hyr en cykel från ett Call a Bike-stånd (som drivs av Deutsche Bahn) eller en Flar Tire Bike (cykeln kommer med fullt pumpade hjul, oroa dig inte!) och åk iväg på en upptäcksfärd genom Berlins eklektiska kvarter. Om du känner dig äventyrslysten kan du åka iväg på en dagstripp och cykla hela vägen till Potsdam, som finns med på Unescos världsarvslista, bara 30 km utanför Berlin. Om du är i Berlin under några veckor – pruta ner priset på en andrahandscyckel vid Mauerpark loppmarknad (för så lite som 30 euro) eller köp en skräddarsydd på en av Berlins många fina cyckelbutiker.

SHOP-A-HOLICS

Även om shopping inte är en aktivitet som ändrar sig särskilt mycket efter vädret så är Berlins marknader och loppmarknader mycket bättre under sommarhalvåret. Vandra runt bland alla stånd i Mauerpark för att hitta vintagekläder, skor eller skivor (ja, alla möjliga skatter) samtidigt som du omringas av live-musik och snacks från hela världen. Bege dig till coola Hackesche Höfe om du vill gå runt i labyrinten eller bara letar efter souvenirer eller handgjorda klädesplagg.

PARTY- OCH FESTIVALBESÖKARE

Berlin sover aldrig, men under sommaren är staden mer vaken än någonsin. Du kommer upptäcka att staden är synonym men festivaler. Allt från musikfestivaler till strand-, tak-, båt- och museumfester – det finns verkligen något för varje smak, plats och tid på dygnet. Kolla in Museumsinsel FestivalVolksfeste eller Karneval der Kulturen och spana in residentadvisor.net regelbundet för att inte missa sommaren bästa fester.

KULTURENTUSIASTER

Berlin är i stort sett ett stort öppet museum: vart du än går så löper du stor risk för att stöta på ett stort monument, konstverk eller en minnesplats. En av de kanske mest uppenbara landmärkena du kan besöka är Berliner Mauer (Berlinmuren). Cykla eller gå längs East Side Gallery och besök Berlin Wall Memorial på Bernauer Straß_e_, i västra delen av staden. Om du är en fanatisk museibesökare kan du leva ut dina drömmar på Lange Nacht der Museen (Museernas långa nätter) som hålls i slutet av augusti, eller besöka det unika Boros Collection, en modern konstutställning som hålls i en omvänd Andra världskrigs-bunker.

FILM- OCH MUSIKFANS

Under sommaren så är Freiluftkino ordet för film-fans i Berlin. Njut av utomhusbiografer i KreuzbergFriedrichshain eller Rehberge där trästolar, filtar, salta snacks och ett urval av independent- och storfilmer väntar på dig. Letar du efter en unik och alternativ upplevelse? Se en stumfilm tillsammans med livemusik på Stummfilm Konzerte. Om du gillar livemusik kan du, tillsammans med alla hundratals människor som spelar musik på gatorna, besöka festivalen Fête de la Musique i slutet av juni.

STADSUTFORSKARE

Det finns några platser i Berlin som är så udda, tidlösa och hemliga att du kommer tro att de uppfunnits endast för berlinare. Slappna av vid vattnet, under ett pilträd, på solterassen vid Club der Visionaere, beundra Berlins skyline från Klunkerkranich, en bilparkering i betong  som gjorts om till en takterassbar, eller häng vid Landwehr Canal i Kreuzberg och mumsa på exotiska snacka som du köpt på bakgatorna vid kanalen. (Ron Teleskys kanadensiska pizzor är ett måste!)

Bild: Carlos ZGZ, Flickr / Public Domain

SPENDERA SOMMAREN I BERLINLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig