GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Studera utomlands under COVID-19: Såhär säger EFs studenter

Studera utomlands under COVID-19: Såhär säger EFs studenter

Vi på EF är drivs av visionen att öppna världen genom utbildning och att se till att lärande aldrig slutar. Med pandemin (covid-19) och den tummultfyllda situationen som präglat oss alla har vi vidtagit omfattande säkerhetsåtgärder för att säkerställa att våra campus runt om i världen förblir öppna.

Tack vare vår erfarna personal har studenter från hela världen fortsatt att lära sig på deras drömdestination. Studenterna skaffar vänner från olika länder, förbättrar sina språkkunskaper med lokalbefolkningen och utforskar det allra bästa deras destinationer har att erbjuda (exempelvis Maltas idylliska blåa lagun!).

Här är några utdrag av berättelser från några av våra studenter som har rest utomlands med EF under Covid-19 – från Malta, München och Rom till San Diego och Honolulu.

Sofia från Slovakien – EF Malta

”Även om min engelska redan är hyfsat avancerad valde jag att studera i St. Julian’s, Malta. Jag beslutade mig för att tillbringa tid på Malta med EF för att träffa nya vänner från hela världen och njuta av min sommar med andra äventyrslystna ungdomar i min ålder.

Jag var en av de första som anlände till Malta när de strängare restriktionerna som följd av Covid-19 slog in. Vi var tvungna att bära masker, sanera allt och hålla avstånd. Efter en tid blev vi vana vid det. Alla var tvungna att ha ett PCR-test vid ankomst så det fick mig att känna mig säker på att alla har god hälsa. Vi var alla i det här tillsammans, så vi försökte hjälpa varandra.

Studentlivet var fantastiskt. Även om det finns ett begränsat antal människor i varje klassrum hade jag turen att vara i en fantastisk grupp med studenter. Vi klickade snabbt och skapade en mycket vänlig miljö tillsammans.

Det är extremt svårt att välja endast ett bästa minne, eftersom hela resan var ett av mina favoritminnen hittills. Men om jag var tvungen att välja, måste det vara stranddagen vid Blue Lagoon. Hela vår vängrupp åkte dit på en EF-resa och det var bara fantastiskt. Vi badade i det klara blå vattnet, gick till vattengrottan, hoppade från klippor och njöt av en uppfriskande ananasdrink”

Afonso från Schweiz – EF Malta

”Jag bokade ursprungligen min språkkurs till Santa Barbara. Tyvärr blev det inte så då det inte på grund av inträdeskraven. EF kontaktade mig när det blev klart att inresa till USA inte skulle vara möjligt på grund av covid-19. De informerade mig om de olika alternativen och så bestämde jag mig för Malta. EF organiserade allt med ombokningen och så jag behövde inte oroa mig.

Min språkvistelse var helt fantastisk. Aldrig i mitt liv kunde jag ha föreställt mig att det skulle vara så coolt. Från de vackra stränderna på Malta till lektionerna där jag lärde mig mycket, allting var bara bra. Jag kommer med säkerhet aldrig att glömma Malta och allt jag upplevt där.

Det fanns inte många begränsningar. Du var tvungen att bära en mask överallt och din temperatur mättes innan skolan började, men det störde mig inte. Vi hade alltid desinfektionsmedel tillgängligt överallt och visste hur vi skulle bete oss. Trots begränsningarna kunde vi ha mycket roligt.”

Det är väldigt svårt att välja ett favoritminne, för jag har sett så många vackra saker. Mina topp tre skulle nog vara – dagsutflykten till Comino / Blue Lagoon, jag har aldrig sett en så vacker strand. Vattnet är väldigt ljusblått och kristallklart och har den perfekta vattentemperaturen. En annan är den fantastiska tiden jag tillbringade med min värdfamilj. Ibland spelade vi spel tillsammans på kvällen och lärde känna varandra bättre. Slutligen, vännerna för livet jag fick på Malta. Jag har haft förmånen att träffas och umgås med människor från hela världen. Jag har fått många vänner som nu finns i mitt hjärta”

Läs mer om Afonsos upplevelse här.

Alexandra från Slovakien – EF Rom

”Jag tog min EF-språkkurs i Rom, Italien under september 2020. Jag har alltid velat lära mig italienska och jag kommer att fortsätta göra det, för det är ett coolt språk.

Saker förändrades lite med Covid-19-begränsningarna, men det var inte så begränsande som jag ursprungligen trodde. Uppenbarligen fanns det några utmanande situationer, som att lära sig ett främmande språk med en ansiktsmask, och alltid hålla 1 meter avstånd från andra klasskamrater under alla lektioner och samtal, men totalt sett var det hanterbart. Och jag förstår att alla dessa åtgärder är på plats för att skydda oss och lärarna.

Fester tilläts inte av uppenbara skäl, förutom ett middagsmöte där vi kunde sitta högst två personer per bord. Det var mer som speed dating än en fest! Med alla dessa saker på plats var det mer utmanande att hitta vänner, men det har jag också lyckats med. Jag har träffat några mycket intressanta och underbara människor. Vi tillbringade vår tid tillsammans under lunch och kaffepauser.

Det bästa ögonblicket under min vistelse var när jag insåg att jag gjorde riktiga framsteg med språket, jag vågade prata och kan förstå.”

Maxime från NL – EF San Diego och EF Honolulu

”Jag var säker på att jag ville lämna Nederländerna för att lära mig engelska, för jag tycker att detta är ett mycket vackert språk och det är ett av de mest talade språken i världen.

Det som lockade mig mest till San Diego var deras campus. Det är ett av EF: s största och nyaste campus med en mängd faciliteter. Jag gillar särskilt poolen och volleybollplanen och att jag alltid har tillgång till dem. San Diego är också en av de säkrare städerna i Amerika.

Jag valde Honolulu främst för att jag blev kär i alla bilder på Instagram och Pinterest.

På grund av Covid-19 är det i Kalifornien obligatoriskt att bära ansiktsmask i byggnader och områden där du inte kan hålla 1,82 meter från varandra. Enligt min åsikt respekterades detta mycket bra och gjorde att det kändes säkert. De tycker fortfarande att det är väldigt svårt att hålla avstånd här, men det är just därför jag tycker att det är fantastiskt att alla bär sin mask.

Ett av mina bästa minnen här är från förra helgen – en bilresa till Borrego Springs, en öken som ligger ungefär 2 timmars bilresa från campus. Vi körde till öknen och lyssnade på engelsk, tysk och holländsk musik. På vägen stannade vi för att ta några bilder och när vi kom till öknen var det 42 ºC. Även om det var så varmt ville vi ändå göra en kort vandring. Efter en 20-minuters promenad gick vi tillbaka eftersom det var för mycket för några få människor. På hemresan sov hälften av oss så det var trevligt och tyst. För att avsluta dagen bra åkte vi till Sunset Cliffs för solnedgången. En superrolig dag!”

Läs mer om Maximes erfarenhet här.

Camilla från Sverige – EF München

”Jag bestämde mig för att åka utomlands med EF för att studera tyska i München eftersom jag helt enkelt behövde en förändring. Samtidigt kom Coronapandemin, så längre resor och alternativ för backpacking var inte relevanta. Jag kom på idén att jag kunde åka till Tyskland och äntligen få liv i min skoltyska.

Att studera utomlands under Corona-pandemin var inte ett självklart val, men jag fick mycket hjälp från EF som kontinuerligt uppdaterade efter situationen. Vägen hit kanske inte har varit den mest typiska, men idag är jag så glad att jag är här!

Det är svårt att säga om undervisningen har påverkats av Covid-19 eftersom jag inte kan jämföra med hur den var tidigare, men jag tror inte att den har påverkats mycket. Naturligtvis måste vi bära en ansiktsmask när vi går runt i korridorerna, men så fort du sätter dig på din plats i klassrummet (och har tillräckligt avstånd från varandra) kan du ta av dig masken. Det finns också handdesinfektionsmedel överallt. Varje morgon när vi kommer till skolan måste vi också ta vår temperatur. Jag tycker att det känns säkert!”

Precis som i Sverige är det mesta öppet, men med mer avstånd och ibland gäller maskkrav. Vi åker till ölträdgårdar, umgås i parker och äter på restauranger. Då och då gör vi mer “turistgrejer”, som att besöka museer eller göra utflykter. Vad som är så bra med München är att det är så centralt beläget i Europa. En timme med tåg kan ta dig till Alperna för en dagsvandring. Om du lägger till några timmar till med tåg kan du resa till Österrike, Italien och flera andra länder. Det finns så mycket att upptäcka!

Jag skulle säga att det bästa med att studera utomlands med EF är att lära känna alla nya människor och lära sig allt om varandras olika kulturer!

Läs mer om Camillas upplevelse här.

Läs om vår säkerhetsgarantiLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig