GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Så fungerar det att studera utomlands under Covid-19

Så fungerar det att studera utomlands under Covid-19

Om du funderar på att utforska världen inom de kommande månaderna har vi samlat viktig information om hur det fungerar att studera utomlands under Covid-19 nedan.

1. Var flexibel

Planering innan avfärd är A och O inför alla resor. Det är sedan gammalt! Men, på grund av vår ständigt föränderliga vardag är det just nu lika viktigt att vara flexibel. När du har bestämt dig för en destination måste du hålla dig uppdaterad kring lokala restriktioner – precis som i Sverige.

EF har över 55 års erfarenhet av studier utomlands. I somras arbetade vår dedikerade personal konstant för att kunna förverkliga våra studenters drömmar om att utforska världen. Vår förmåga att anpassa oss till nya förhållanden har varit viktig. Vår flexibilitet och erfarenhet har gjort det möjligt för oss att fortsatt genomföra våra språkkurser och program utomlands samt att uppfylla våra studenters drömmar.

2. Förbered dig före och under resan

Före avresa är det några saker du bör tänka på samt förbereda dig inför. Detta för att säkerställa att din resa går så smidigt som möjligt – så att du kan koppla av och njuta av hela resan.

Provtagning

Viktigast av allt – din egen hälsa! Har du några konstiga symptomer eller har du varit i kontakt med någon som har smittats med Covid-19? Om så är fallet bör du stanna hemma! Om du redan bokat din resa med EF bör du kontakta din studievägledare så fort som möjligt så att vi kan planera om din resa.

Tips är också att göra ett Covid-19 test innan avfärd. Beroende på vilket land du ska resa till finns risk att att du behöver ett intyg som visar att du har antikroppar, alternativt ett intyg som visar att du inte har en pågående covid-19 infektion.

Var i god tid

Kom till flygplatsen lite tidigare än vad du brukar! Sociala distansåtgärder och temperaturkontroller på samtliga passagerare innebär att köerna kan bli längre och kontroller kan ta lite längre tid än vanligt.

Håll god handhygien

Tvätta händerna regelbundet med tvål och vatten på flygplatsen och ombord på flygplanet. De flesta flygplatser är utrustade med desinfektionsstationer, men det är även en god idé att ha med handdesinfektion i handbagaget – antingen i flytande form på flaska (tänk bara på att den inte får överstiga 100 ml) eller desinfekterande servetter. Tänk på att även torka av brickbordet och armstöden vid din plats på flygplanet.

Ansiktsmask

De flesta flygbolag och flygplatser kräver att alla passagerare tar med sig en egen ansiktsmask som täcker både näsan och munnen. Ansiktsmasken ska vara på hela tiden – på flygplatsen och ombord på planet. Munskyddet säkerställer alla passagerares säkerhet då det inte alltid är möjligt att hålla social distans när du flyger.

Planera din resa från flygplatsen

Chansa inte under din resa! Se över de resealternativ som finns från flygplatsen till din slutdestination. Genom att planera din resa kan du också undvika rusningstraffik och trånga utrymmen.

Om du bokar en transfer med EF kan du känna dig trygg – transfern hämtar dig på flygplatsen och kör dig till din slutdestination. Våra fordorn saneras dagligen och föraren har ansiktsmask.

3. När du anländer

Det är viktigt att följa de officiella rekommendationerna som ges av World Health Organization (WHO). Oavsett vart du reser är det viktigt att du tar hänsyn till lokala rekommendationer och restriktioner.

På alla EF-destinationer, på ditt campus och i ditt boende följs de lokala hälsobestämmelserna och WHO:s riktlinjer. Detta inkluderar att alla studenter ska kunna uppvida ett negativt Covid-19 test, ansiktsmask på campusområdet, handdesinfektionsstationer, noggrann städning/sanering samt social distansering. Du kan läsa mer om de åtgärder vi utför på skolorna samt om vår säkerhetsgaranti här.

4. Börja hemifrån

Vill du förbereda dig inför din resa på bästa sätt? Det finns flera saker du kan göra för att kickstarta din språkinlärning. Varför inte lära dig engelska från soffan? Boosta din inlärning med några gratis podcasts? Eller krydda vardagen med Youtube eller Netflix-klassiker? Det är en god start!

Ovsett om du vill lära dig engelska, tyska, spanska, franska, italienskakoreanska eller japanska finns det många sätt att börja starta din språkresa hemifrån! Möjligheterna är oändliga!

5. Blicka framåt

Oavsett hur du upplever den rådande situationen, kan du tänka på att det inte kommer vara för evigt! Även om det är av yttersta vikt att du tar din egen och andras hälsa på allvar, är det också viktigt att se fram emot de äventyr som väntar – och det finns verkligen så mycket att se fram emot!

En språkkurs handlar så mycket mer om att lära sig språket – det handlar också om att leva det. Genom att studera språk utomlands kan du uppleva och bli en del av en helt ny kultur, träffa nya, internationella vänner samt skapa minnen för livet.

Det finns en hel värld att upptäcka – och den väntar på dig! Tveka inte på att kontakta oss om du vill åka på en språkresa utomlands eller har frågor som du önskar bli besvarade.

“Det var en blandning av många saker som fick mig att studera utomlands under Covid-19. Hemma i Sverige pluggar jag på universitetet och kände mig så skoltrött och less på vardagen. Jag behövde helt enkelt få en förändring och ”komma iväg”. Samtidigt kom coronapandemin, så några längre resor eller backpacking-varianter var inte aktuella. Som en blixt från klar himmel kom jag på idén att jag kunde åka till Tyskland och äntligen väcka liv i min gamla skoltyska. Att studera utomlands under coronapandemin var dock inte ett självklart val och rädslan för att det skulle komma en andra våg kom krypandes. Men jag fick mycket hjälp från EF som kontinuerligt uppdaterade läget, och fick längre tid för att avboka då mycket fortfarande kunde ändras och var osäkert. Vägen hit var kanske inte den mest typiska, men idag är jag SÅ glad jag är här!”

Camilla från Sverige, studerar i EF München

Läs hela Camillas berättelse här.

Börja planera ditt äventyr utomlandsLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig