GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 saker som bara internationella studenter kan förstå sig på

8 saker som bara internationella studenter kan förstå sig på

En utlandsstudieresa är en livsförändrande upplevelse. Du kommer inte bara att få bättre självförtroende, lära dig nya färdigheter, se fantastiska platser och träffa nya människor, utan du kommer också att ta dig utanför din komfortzon. Du kanske försöker beskriva hur fantastisk din upplevelse var, men det finns vissa saker "du bara måste ha varit med om" som bara internationella studenter förstår.

1. Mat är ett universellt språk

Låt oss vara ärliga, mat är ett universellt språk som vi alla talar flytande. Oavsett om du jämför vad alla äter till frukost, delar med dig av din mormors hemliga lasagnerecept eller gör det till ditt uppdrag att hitta den bästa pasta carbonaran i Rom, kommer varje samtal oundvikligen att kretsa kring ämnet mat. Som internationell student kommer du garanterat att upptäcka nya recept och favoritsnacks. Du kanske till och med får smaka på ett lokalt måste när din väns paket kommer (som en smak av Vegemite från en australiensare).

2. Videosamtal är den nya normen

Familjeträffar via WhatsApp-video eller Zoom har blivit vardagsmat och det perfekta tillfället att visa upp sitt liv utomlands. Det är något speciellt med att visa sin mormor sitt studentrum i Berlin eller att slå på kameran när man är ute och går på gatorna i Italien, även om det är lite pixligt och bullrigt.

3. Dina vänner kommer från hela världen

Som internationell student kommer din vänskapsgrupp sannolikt att representera många hörn av världen. Från din brasilianska kompis som lär dig samba till din danska vän som introducerar dig till en dansk fika - världen känns mindre och mycket mer spännande med ditt gäng av internationella kompisar. När studierna är över har du dessutom platser och vänner att besöka under många år framöver.

4. Det viktigaste i din väska är en verbtabell

Glöm läroböcker - som språkstudent utomlands är den verkliga MVP:n i din väska den pålitliga verbtabellen. För ärligt talat, att navigera ett främmande språk utan en sådan är som att försöka hitta vägen genom en labyrint med förbundna ögon. Oavsett om du gör en själv eller om din lärare delar ut en i början av terminen så är den fläckiga, skrynkliga och nedklottrade verbkonjugationstabellen din nya bästa vän.

5. Framsidan på din telefon ser lite annorlunda ut

Din telefon ser lite annorlunda ut nuförtiden. Du har aldrig använt appar som Google Translate eller XE valutakonvertering tidigare, men nu är de som en livlina i ett främmande land. Från att tyda gatuskyltar till att beräkna valutakonverteringar har de förtjänat sin rättmätiga plats på din startskärm.

6. Det finns alltid något att fira

Diwali, Thanksgiving, det kinesiska nyåret och St Patrick's Day. Du har markerat dem alla i din kalender nu och du vet vad var och en av dessa speciella högtider betyder. Att studera utomlands är som att leva i en mångkulturell smältdegel, så det handlar om mer än att bara fira dina egna kulturella högtider eller till och med ditt nya lands högtider. Tack vare dina internationella studiekamrater kommer du också att få ta del av en hel värld av festligheter. Snacka om fest året runt!

7. Du kan dina accenter

Med en global besättning vid din sida har du blivit en riktig accentkännare. Brittisk, australiensisk, sydafrikansk - du kan förmodligen få till det. Och du vet att chips betyder väldigt olika saker i USA och Storbritannien. Du kan höra skillnaden mellan spanska från Spanien och Argentina, eller tyska från norra eller södra delen av landet. Att studera utomlands är som en personlig snabbkurs i lingvistik, och dina vänner är dina lärare.

8. Hemmet verkar... annorlunda

Det finns en bitterljuv känsla när man återvänder hem efter att ha studerat utomlands. Allt känns bekant, men ändå annorlunda på något sätt. Du har fått ett nytt perspektiv och en djupare uppskattning för ditt eget hem, men samtidigt en brinnande längtan efter att ge dig ut på ett nytt äventyr. Din hemstad kanske inte känns riktigt likadan, men det är en del av upplevelsen och skönheten med globala upplevelser.

Upplev en språkkurs utomlandsLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer