VÅRA SKOLOR ÄR ÖPPNA! Ring oss för senaste uppdatering

Språkresor till Kina

Åk på en språkresa till Kina och återvänd hem talandes kinesiska. Varje språkresa till Kina är annorlunda. Från 2 veckors utforskande i Shanghai till nio månader i Peking som obetald praktikant på företag – våra kurser anpassar sig efter dina mål. Oavsett vilken språkresa till Kina du väljer, så är vi med dig hela vägen.

Språkresor till Kina

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: Kina
Stad: Shanghai

EF Språkresor

10 - 18 år
2-24 veckor
Åk på språkresa utomlands i grupp med en erfaren ledare eller välj vårt individuella alternativ med flexibel kurslängd.
Land: Kina
Stad: Shanghai

EF Språk Utomlands

18 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: Kina
Stad: Shanghai

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: Kina
Stad: Shanghai

Utforska program efter populära destinationer

Upptäck världens snabbast växande land på en språkresa till Kina

Kina har genomgått en helt otrolig utveckling under de senaste decennierna. Från att ha varit ett fattigt land med jordbruk som huvudinkomstkälla så har Kina blivit en av världens mest teknologiskt sofistikerade nationer med en växande medelklass och globala industrier. Kinas storstäder växer med stormfart och välståndet växer så det knakar. Idag har många européer börjat snegla på Kinas raska framsteg med lätt avund i blicken och intresset för Mittens Rike har aldrig varit så stort som nu. Språkresor till Kina har exploderat i popularitet och EF driver själv två skolor i Kina - i den kontrastrika huvudstaden Peking och i Kinas modernaste och mest internationella stad, Shanghai. Här kan du själv välja hur länge du vill stanna och vilken nivå du vill läsa kinesiska på under din språkresa till Kina.

Är det möjligt att lära sig kinesiska på en språkresa?

Det finns många som påstår att det är omöjligt att lära sig kinesiska, vi tror däremot att det är en fråga om inställning. Vill man så går det. Kinesiska använder toner, så inte bara vad du säger men även hur du intonerar spelar roll för ordets betydelse. Förvisso är det väldigt svårt att lära sig höra skillnad på de olika tonfallen och det är lätt att låta löjlig genom att säga fel. Å andra sidan är kinesiska ord korta, sällan mer än några få stavelser, och grammatiken är relativt lättillgänglig. Det kan vara en kamp att lära sig de vackra skrivtecknen, men deras skönhet borde vara nog för att motivera dig till att bemästra i alla fall några stycken. Dessutom så kan kunskaper i kinesiska vara oumbärliga för en framgångsrik internationell karriär och en språkresa till Kina kan vara första steget i den riktningen.