GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

LÄR DIG ENGELSKA SNABBARE!

LÄR DIG ENGELSKA SNABBARE!

Om du lär dig engelska i Storbritannien så finns det massor utav ställen där du kan testa dina nya kunskaper tillsammans med lokalbefolkningen: Allt från bowlingställen till barer, var inte rädd för att ge dig ut och göra din brittiska accent ännu bättre – britterna bits inte! (Och om de gör de så kan du i alla fall ropa på hjälp på engelska. Men va lugn de brukar inte bitas.)

1. I AFFÄREN

Den lokala mataffären drivs ofta utav en vänlig person som kommer att hälsa på dig varje gång du kommer in i butiken och det brukar tycka om att prata medans du gör dina inköp. Affärer är en perfekt plats för att hitta nya vänner (och såklart att köpa choklad).

2. PÅ EN FIN RESTAURANG

Varför? Därför vem älskar inte en anledning att få gå ut och äta en dyr måltid där du kan klä dig riktigt fint. Plus, du måste använda din bästa och mest eleganta engelska för att beställa, samtidigt som du konfronteras med de mer sofistikerade engelska orden när det kommer till mat och restaurang.

3. PÅ BIO

Okej, kanske inte i biografen (människor  gillar ju verkligen inte när du pratar genom hela filmen) men efteråt när alla diskuterar filmen de precis såg, då är det perfekta tillfället. Fråga personen framför eller bakom dig om de njöt av filmen och det kanske leder till att ser på filmer tillsammans i sträck och blir nyfunna vänner.

4. PÅ EN SOCIAL KLUBB

Om du är en social person så kan du gå med i en klubb och få nya vänner samtidigt som du lär dig engelska. Olika klubbar kan involvera allt från att sy till att sporta, så om du är en fantastisk fotbollsspelare från Sydamerika så gå med i en lokal klubb. Vem vet, du kanske till och med får kontrakt till Premier League. (Men vi kan inte lova något.)

5. I KLASSRUMMET

Du kanske bor i Storbritannien för att lära dig engelska på en språkskola och om så är fallet borde du prata engelska hela tiden. Lev språket! Bli vän med personer som inte pratar samma språk som du och du kommer skratta hela vägen till examen (tillsammans med den brittiska accenten).

6. PÅ NATTKLUBBEN

Alla är mer sociala när de har kul och det finns ju inget roligare än att dansa med dina vänner till housemusik som aldrig tar slut. Ännu bättre är det faktum att du kommer behöva skrika för att överrösta den höga musiken och det kommer göra mirakel för ditt uttal.

7. PÅ EN BAR

I en bar är det mycket mindre folk än på en nattklubb och det är oftast inte lika mycket ljud. Dansa upp till baren, beställ något att dricka och starta en konversation med den man eller kvinna som står bredvid dig. De kommer oftast bli väldigt glada över att fått en ny vän – fast undvik personer som är på dejt. Annars kan det bli riktigt pinsamt.

8. NÄR DU TITTAR PÅ TV

Sätt på undertexter så kommer brittisk TV att bli mycket lättare att förstå. (Och med undertexter menar vi engelsk undertext – att sätta på ett program med ditt modersmål som tal är bara fusk.)

9. MED DINA ROOMIES

De personer du bor med kan komma att bli dina bästa vänner så det är faktiskt förståeligt att man bör lära sig språket tillsammans med dem. Försök att bo med personer som inte kan ditt språk så blir du tvingad till att kommunicera i det språk ni lär er tillsammans. Plus, det blir inget bråk om ni ska se en latinsk telenovela eller en fotbollsmatch från Tyskland – ni tittar bara helt enkelt på de engelska nyheterna istället!

10. MED DINA VÄNNER

Asså detta alternativ är ju inte så svårt att förstå: Varför ska man vara vän med personer som pratar samma språk som du? Du är ju här för att lära dig engelska! Den bästa delen är att du kommer lära dig alla de lokala slangorden som kommer få dina språkkunskaper att låta superautentiska.

LÄR DIG ENGELSKA MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer