GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

6 magiska destinationer att besöka i vår

6 magiska destinationer att besöka i vår

Efter en lång och kall vinter är våren den perfekta tiden att ge sig ut i världen och upptäcka nya platser, särskilt nu när värmen börjar komma tillbaka. Med härliga högtider, blommor i överflöd och fantastisk mat är våren helt enkelt magisk. För att du inte ska gå miste om något som årstiden har att erbjuda har jag sammanställt en lista med 6 magiska destinationer från runt om i världen. De är redo att bockas av från din bucketlist, är du?!

1. Huntington Library, Santa Marino, Kalifornien

Huntingon Library låter kanske inte så roligt men det är mycket mer än vad namnet ger sken av och en fantastisk plats att besöka under våren. Här finns tolv olika trädgårdar med till exempel kaktusar, rosor och en japansk trädgård. Totalt finns det mer än 15 000 växter här och biblioteket anordnar särskilda evenemang lagom till att växterna slår ut.

Den genomsnittliga temperaturen är 18 grader vilket gör det till den perfekta platsen att besöka efter en lång och kylig vinter. Om du redan är i Los Angeles eller San Diego är den vackra platsen bara en kort bilresa bort – en perfekt utflykt när du vill ta en paus från storstadens puls.

2. Tulpaner och blommor i Portland, Oregon

Nordvästra USA förknippas ofta med kylslagna, regniga dagar. På vårkanten tar tulpansäsongen över i Oregon och lyser upp delstaten med sina härliga, kraftfulla färger. Cirka 5 mil utanför Portland hittar du 40 hektar mark som är fylld med tulpaner i alla möjliga färger. Under Wooden Shoe Tulip festival, i Woodburn, går tankarna till Holland, med vackra vyer och ett hav av tulpaner. Du vill verkligen inte missa den här underbara platsen.

Ett annat fantastiskt ställe i Portland är Crystal Springs Rhododendron Gardens. Här finns en botanisk trädgård full av rhododendron, blommor, vattenfall och broar. Trädgården lever upp och börjar blomstra i slutet av mars, men är värd ett besök hela våren.

3. Hanami i Tokyo, Japan

Tokyo är en av städerna många har högst upp på sin bucketlist. Med stadens höga byggnader, hippa mode, gastronomiska upplevelser och tekniska framsteg är det lätt att förstå varför många tycker att staden är ett häftigt besöksmål.

Det berömda övergångstället i Shibuya är ett av de mest besöka turistmålen men varje år, under två vårveckor, riktar alla ögonen mot körsbärsträden. Om du är i Tokyo när körsbärsblommorna blommar måste du besöka Meguro River eller Utsubukiyama Park. Under kvällen lyser lampor upp körsbärsträden och skapar en magisk stämning.

4. Möt våren i Paris

Det har nog inte undgått någon att våren är fantastisk i Paris, och jag håller med. Som en av de mest omtyckta platserna i världen, oavsett årstid, är månaderna mellan mars och maj särskilt magiska. Staden fylls av blommor, späda blad och Parisborna letar sig ut till de mysiga uteserveringarna runt om i staden. Här kan du besöka blomstrande parker och museer. Är du sport- och musikintresserad är staden perfekt att besöka under våren när French Open och Saint-Germain Jazz Festival går av stapeln.

5. Körsbärsfestivalen i Washington D.C.

Washington DC är mer än bara USAs huvudstad och hem till presidenten. Under våren vaknar staden till liv när körsbärsträden börjar blomma. Jokicichi Takamine, en japansk kemist, donerade träden som en present till staden 1912. Invånarna har kommit att bli så pass förälskade i träden att det varje år hålls en festival för att fira deras blomning – under en hel månad.

6. Jardin Majorelle, Marrakech, Marocko

När du tänker på Marrakech tänker du förmodligen på varmt väder och ett land som till stor del består av öken. Det stämmer till viss del men förutom sanddynor är staden full av grönskande oaser. Med sina 54 offentliga trädgårdar vaknar Marrakech till liv under våren.

Den mest populära trädgården är Jardin Majorelle. Parkens himmelsblåa paviljong kantas av kaktusar, kaklade gångar och en vacker fontän. Det tog den franska konstnären Jacques Majorelle nästan 40 år att skapa och designa trädgården.  Efter att den fallit i glömska återställdes den av designern Yves Saint-Laurent och Pierre Bergé. En verkligen magisk plats du inte får missa!

Res iväg och lär dig ett nytt språk i vår!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig