GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 unika platser att lägga till på din bucket list i sommar

10 unika platser att lägga till på din bucket list i sommar

Sommaren är precis runt hörnet, så det är dags att packa bort dunjackorna och börja planera din sommar - några av de bästa sommaräventyr upplever du genom resor eller studier utomlands!

Varför inte fly folkmassorna genom att utforska några dolda pärlor runt om i världen. Från stilt houses i Miami Beach till gratis tapas i Madrid, här är 10 unika ställen att lägga till på din bucket list för sommaren.

1. Sliema, Malta: Il-Merill

För en smak av äkta maltesisk mat, besök Il-Merill, en familjedriven restaurang i Sliema där portionerna är enorma och priserna är låga. Prova traditionella maltesiska rätter som kaningryta, lokal getost och bragoli. Restaurangen är inte stor, så boka i förväg för att vara säker på att få ett bord.

2. Singapore: Pulau Ubin

Medan Singapore ofta beskrivs som en betongdjungel, erbjuder de många små öarna utanför kusten en chans att återknyta kontakten med naturen. Pulau Ubin är en lugn plats bara 15 minuter från fastlandet med bumboat (en liten träpråm).

Vid ankomsten kan du hyra en cykel och cykla runt öns slingrande strandpromenader. Utforska den traditionella kampongbyn, det historiska stenbrottet, gå på fågelskådning, utforska våtmarker och mangroveskogar eller koppla av på de klippiga stränderna. Resan kostar S$3 enkel resa och avgår från Changi Points färjeterminal.

3. Miami Beach: Stiltsville

Ta dig bort från folkmassorna och Miami Beachs glitter, och utforska Stiltsville. Lär dig om den fascinerande historien om Miamis tidigare styltby och utforska de sex återstående husen. Detta var en gång i tiden en lekplats för de rika, och denna unika plats är endast tillgänglig med båt. Så om du inte har en vän med en båt kan du boka en officiell Biscayne National Park Institute tour, som erbjuds torsdag till söndag under sommaren.

4. Nantes: Puy du Fou

Två gånger utnämnd till världens bästa nöjespark, Puy du Fou i västra Frankrike är en nöjespark utan åkattraktioner - och du kommer inte ens att sakna dem. Även om det är ungefär en timmes bilresa från staden Nantes är det väl värt resan. De främsta attraktionerna här är de historiska extravaganserna - från vikingar till riddarna vid det runda bordet, dessa live-actionshower kommer att få ditt hjärta och sinne att resa till en annan tid. Fredag- och lördagskvällar kulminerar i det ultimata spektaklet - La Cinéscénie, en episk show med över 2 500 skådespelare och 28 000 kostymer.

5. Brighton: Beach Box Spa

Ett utomhusspa på Brighton Beach låter väldigt ooh la la, men inte på Beach Box Spa. Denna rustika utomhus-spa-upplevelse har som mål att återskapa den skandinaviska bastutraditionen och erbjuder besökare att värma upp sig i de vedeldade basturna, innan de svalkar sig i den svala poolen (eller havet). Öppet året runt, så att du kan värma upp dig på vintern och svalka av dig på sommaren.

6. Berlin: Badeschiff

Svalka av dig på denna badplats vid floden mitt i hjärtat av Berlin. Luta dig tillbaka på en solstol med tårna i sanden, eller ta ett dopp i det kristallklara vattnet från den flytande pråmen. Med en DJ som spelar housemusik, en välsorterad bar och panoramautsikt över Spree och Berlins skyline är detta en av Berlins coolaste sommarplatser. Se till att boka din plats i förväg online.

7. New York: East River

New York är väldigt varmt på sommaren, men som tur är har du aldrig långt till vattnet. Varje sommar erbjuder Brooklyn Bridge Park Boathouse gratis kajakpaddling längs East River. Boka online för de kostnadsfria 20-minuterssessionerna på onsdag- och torsdagskvällar och hela lördagen. När du väl har fått in tekniken kanske du till och med vill prova på kajakpolo!

8. London: Life-sized Monopoly

Fans av det ikoniska brädspelet kommer att bli glada att höra att du nu kan spela Monopol i verklig storlek i centrala London. Ta dig runt på det 15 meter långa spelbrädet med riktiga tokens (spelade av skådespelare) när du hanterar utmaningar, köper hus, tar betalt, flyr från fängelset och tjänar högar med Monopolpengar. Missa inte Top Hat-baren för en drink på väg ut.

9. Seoul: Mr. Toilet House

Om du älskar toaletthumor kommer du att älska Haewoojae-museet som ligger nära Seoul. Även känt som Mr. Toilet House efter dess grundare, är detta museum tillägnat allt som har med toaletter att göra! Det fokuserar på toalettkultur, vetenskap och fakta, och har till och med (vad som anses vara) världens största toalettskulptur. Inträdet är gratis, skratt är ovärderligt.

10. Madrid: El Tigre

Denna avslappnade tapasbar i Madrids supercoola stadsdel Chueca lockar studenter och arbetande tack vare gratis tapastallrikar.

Det är som högst tryck runt kl. 22, så kom tidigare eller var beredd på att trängas med folkmassorna för att få ett bord. Med varje drinkbeställning får du en stor tallrik traditionella tapas som chorizo, croquetas, spansk omelett eller patatas bravas. El Tigre finns på två adresser - 23 Infinitas Street och 23 Hortaleza Street.

Utforska världen med oss. Studera utomlands i sommar.Learn more
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig