GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 kändisar som varit på utbytesår och pluggat utomlands

10 kändisar som varit på utbytesår och pluggat utomlands

Kändisar, de är precis som oss vanliga människor fast med perfekta Insgramflöden och snyggare frisyrer. De flyger världen över och besöker fantastiska platser, men många har en gång varit iväg på utbytesår och pluggat utomlands innan de slog igenom. Här är några stjärnor som prövat sina vingar utomlands!

1. Bradley Cooper

Det är ingen hemlighet att godbiten Bradley Cooper är väl bekant med det franska språket. Han bestämde sig som barn att han ville lära sig franska och tillbringade därefter sex månader som utbytesstudent i södra Frankrike och talar nu språket flytande. En gång på en pressresa för Hangover Part II, gjorde han en intervju helt på franska. Oh my god!

2. Emma Watson

Hon delar samma passion för utbildning som sin karaktär Hermione Granger i Harry Potter. Emma spenderade ett och ett halvt år med att studera engelsk litteratur på berömda Brown University på Rhode Island. Innan hon fortsatte sina studier på minst lika kända Oxford University i England.

3. Fredrik Eklund

Vad vore denna lista utan en svensk stjärna som tagit sig ända till toppen? Fredrik Eklund är stjärnmäklaren som tog sig från Stockholm till New York. Han är också känd från tv-serien Million Dollar Listing och startade 2009 sitt egna bolag Eklund Stockholm New York. Innan hans framgångsrika karriär tog fart studerade han ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm, men drömmarna om USA fanns där långt innan han flyttade till New York. I gymnasiet spenderade han ett år som utbytesstudent i Minnesota, USA där han pluggade på Edina High School. Fredrik är ett levande bevis på att allt går bara man kämpar och vågar tro på sig själv!

4. Barack Obama

Som barn bodde USA:s föredetta president tre år i Jakarta, Indonesien tillsammans med sin mamma och styvfar. Där lärde han sig inte bara språket utan studerade även historia, matte och andra ämnen hemma tillsammans med sin mamma. Han återvände till Hawaii, där han är född, för att fortsätta sina studier och senare flyttade han till New York för att börja plugga på universitetet. Som en av världens mest inflytesrika personer visar han verkligen hur utbildning och internationella erfarenheter kan vara nyckeln till en framgångsrik karriär.

5. J. K. Rowling

J.K. Rowling, känd som den begåvade författaren som gav oss Harry Potter, studerade i Frankrike som en del av hennes utbildning på Exeter University i England. I början på 90-talet flyttade hon till Portugal där hon jobbade som engelskalärare i tre år. Harry Potter och de vises sten började ta form under denna period, så på något vis är vi skyldiga invånarna i Portugal ett stort tack!

6. John Krasinski

John Krasinski, allas favoritskådespelare i den amerikanska versionen av TV-serien The Office hade som ambition att bli engelskalärare, innan han upptäckte sin passion för skådespeleri. Under hans studietid spenderade han sex månader i Costa Rica med att lära ut engelska, men bytte sedan inriktning till drama på Brown University.

7. Matthew McConaughey

Mannen som gav oss Dallas Buyers Club, Interstellar, Hur man blir av med en kille på 10 dagar var en riktig globetrotter innan han blev filmstjärna. Matthew McConaughey studerade bland annat en termin i New South Wales, Australien som en del av hans utbildning på University of Texas.

8. Prince William – Duke of Cambridge

Även kungligheter vill pröva på att bo utomlands. Prins William flyttade till en avlägsen stad i Chile för att undervisa i engelska i tio veckor under sitt sabbatsår efter universitetet. Om utlandserfarenheter är tillräckligt viktigt för den framtida kungen av England, är det definitivt något att överväga!

9. Sigge Eklund

Man kan helt klart säga att framgång går i släkten. Sigge Eklund, bror till Fredrik Eklund, är en svensk skribent, producent och manusförfattare. Men mest känd är han kanske för sin succé podcast Alex och Sigges podcast som han gör tillsammans med Alex Schulman. Podden närmar sig 300 avsnitt och är en av de största i Sverige. Något du kanske inte visste om Sigge är att när han gick i gymnasiet tog även han chansen att åka iväg som utbytesstudent och plugga på High School i USA!

10. Vera Wang

Den legendariska amerikanska modedesignern Vera Wang flyttade från New York för att studera konsthistoria i Paris vid Sorbonne University. Där kom hon i kontakt med franskt mode för första gången. Med det var inte förrän hon började arbeta som Senior Fashion Editor på Vogue som hon insåg att hennes riktiga passion låg i att designa kläder. Idag driver hon ett gigantisk modeimperium och är mest känd för sina fantastiska bröllopsklänningar som passar in på vilket sagobröllop som helst.

Var drömmer du om att studera?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig