GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Packa inför din resa som ett proffs: packlista för alla!

Packa inför din resa som ett proffs: packlista för alla!

Oavsett om du älskar att packa flera veckor innan avresa eller om du dagarna innan bara slänger ner skrynkliga tröjor i en väska, att packa inför resa på rätt sätt är viktigt för att vara redo för vilken händelse som helst som din resa kan sätta dig in i.

Det är okej, vi har alla varit där; kommer äntligen fram till ett hotellrum efter en lång resa och ska precis packa upp och inser att det är något vi har glömt. Men du kommer aldrig mer att behöva få en uppsättning av kläder och underkläder att räcka hela helgen igenom – inte med denna packlista! Vi kommer att lära dig hur du packar som ett proffs för alla sorters resor, som till exempel språkresor!

EN HELG I STORSTADEN

En liten resväska räcker men kasta inte bara i alla saker utan att tänka dig för. Om du reser med kollektivtrafik, packa dina personliga eller känsliga prylar i ytterfacket eller i en mindre väska för att undvika pinsamma ögonblick där du rotar efter biljetten och fångar underkläderna istället. Begränsa till två par skor: sköna gymnastikskor för att utforska staden och ett par finare skor för middagar. Försök att i förväg planera vad du ska ha på dig hela helgen för att slippa slösa utrymme med oanvända kläder. Tänk – “om du inte verkligen BEHÖVER det, strunta i det”!

Om du flyger, packa smart så kan du klara dig med endast ett handbagage – du sparar både pengar och slipper köerna vid bagageutlämningen på flygplatsen. Dubbelkolla dock flygplanets handbagagerestriktioner och se till att alla dina kosmetik- och toalettartiklar är i små söta miniatyrstorlekar och lägg i plastpåsar till säkerhetskontrollen.

LÅNGHELG PÅ LANDET

Vi måste alla någon gång ibland fly till landet; Jag har hört att frisk luft är bra för dig! Men när du tar en paus från din hektiska vardag behöver du några praktiska packningstips. På din packlista är det viktigt att ha med ett par bra skor att gå i eller gummistövlar (eller ett par gamla träningsskor). Du behöva rejäla, vattentäta skor för att vandra upp på toppen av bergen för att få den bästa utsikten till ditt instagramflöde.

Försäkra dig om att ett par (eller två) mörka jeans är nedpackade, de kommer att vara din bästa insats till all lera du kan stöta på. En munktröja eller en varm tröja kommer att bli din nya bästa vän på kvällarna – vilka bäst spenderas uppkrupen vid en öppen spis eller runt en brasa med dina vänner. För dina dagsäventyr – fyll en liten ryggsäck med en lätt regnjacka, solglasögon och massor av vattenflaskor och investera i en bärbar laddare för att hålla mobilen vid liv ifall du skulle gå vilse eller plötsligt hittar ett perfekt fototillfälle.

TVÅ-VECKORS RESA TILL KARIBIEN

Kasta undan dina munktröjor – du ska iväg till en av de soligaste platserna i världen! Men för att få det sagt, se till att åtminstone packa en långärmad tröja; även om varje kväll av din semester förblir ljummen och regnfri så blir det en chock när du landar hemma igen och din t-shirt och flip-flop outfit inte riktigt passar in längre. Dessutom kommer myggorna komma till dig om du inte täcker dig på kvällarna vid solnedgången.

Denna två-veckors resa handlar till stor del om bokstaven “S”. The Caribbean Sea, sand och solsken och som på som packnings-språk översätts till simkläder, shorts, solglasögon och solkräm. Ta med dig några olika badkläder för att ha något att variera med (och för att undvika sollinjer) och solkräm med solskyddsfaktor 30 för att försäkra dig om att du inte bränner dig. Du kommer att leva i t-shirts, linnen, shorts, kjolar och flip-flop – om du ens behöver använda skor. Ta med något större och skönt klädesplagg som du kan sätta på dig i eftermiddagshettan och om du någonsin har velat rocka en stråhatt så är ju detta bästa tillfället! En strandväska, en handduk och en bra bok kommer att göra dig perfekt redo för en dag latandes på stranden men kom ihåg att om du bor på ett flott hotell så behöver du inte ta med dig din egna handduk.

SABBATSÅR I ASIEN

Med upp till 12 månader av landbyte till ett av världens mest populära sabbatsårdestinationer kan ditt bagage bara vara i en form – en ryggsäck! Investera i en riktig ryggsäck med vadderade remmar (du kommer att tacka mig senare) och planera din packning i god tid. Eftersom du kommer att bära allt du har med dig på ryggen, se till att bara ta med det allra viktigaste och var väldigt sparsam med vilka kläder du väljer att ta med. Dessutom finns det billiga marknader i varje stad som du vill spara lite reservutrymme till om du fyndar några godbitar.

Glöm inte att ta med en till väska som du kan ha på dagarna för att ha dina värdesaker i. En mindre ryggsäck med dragkedja och innerfack låter dina händer vara fria och det försäkrar dina värdefulla prylar från ficktjuvar. När det kommer till säkerheten är hänglås och kabelbindare praktiskt för att säkerställa öppningen av ditt bagage när du åker billigare och populära båt- och busstransporter.

En praktisk hälsonotering – en toalettrulle, antibakteriell handgel eller servetter och några kroppsfunktionsreglerade läkemedel är lika viktiga som solglasögon och solkräm. Jag behöver inte förklara orsaken till detta.

UTBYTESÅR

En del av att packa som ett proffs innebär att förutsäga vad du behöver och vara redo för bokstavligt talat vad som helst. När du ska flytta utomlands ett helt år är det superenkelt att fylla resväska efter resväska med kläder men de av oss som är kunniga kan konsten om packning där less is more gäller. Ta med kläder för alla säsonger men se till att lämna kvar kläder hemma i garderoben medan du är iväg. Om det inte är så att du ska till Himalaya så kommer ditt nya hem att ha affärer så du behöver inte ta med varenda tröja som du äger.

Glöm inte att packa med några hemkära prylar som får dig att känna dig som hemma, exempelvis dina egna sängkläder eller några foton. Med en hel del packning med dig kommer du att behöva en stor hård resväska med hjul som du enkelt kan dra genom flygplatser och länder och samtidigt skydda dina värdefulla ägodelar – här är det inte riktigt tillfälle för endast en ryggsäck.

BONUS: LÅNGDISTANS FLYG

Alla vet att en gripande bok, några tidningar och en påse fylld med tilltugg och en smartphone full med de senaste låtarna eller podcasterna, är viktiga att ha med inför en flygning (och glöm inte att ladda ner din favorit Spotifylista till offlineåtkomst!). Men när du står inför att slösa elva timmar på ett långdistans flyg finns det ännu mer att tänka på.

Sätt in brusreducerande hörlurar. Detta kommer att säkerställa att du förblir lyckligt ovetande om skrikande barn eller höga snarkningar och din egen musik kommer inte att störa någon annan. Packa ner en nackkudde för att hjälpa dig att få några timmars sömn efter att ni kommit upp i luften. Ta med en ögonmask om det är dagtid. Förutom dina värdesaker bör ett extra par kläder (inklusive underkläder) läggas i ditt handbagage. Om din stora resväska fastnar på någon annan flygplats kommer du åtminstone klara dig ett par dagar.

Packa väskan och åk iväg med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig