GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Studera i Sydney: 7 anledningar till varför det kommer förändra ditt liv

Studera i Sydney: 7 anledningar till varför det kommer förändra ditt liv

I Sydney är sol, surfare och grillkvällar en naturlig del av vardagen. Om du ännu inte hunnit besöka denna fantastiska plats, bör du verkligen fundera på om inte Sydney kanske ska bli din nya studentstad. Att resa down under på semester eller för jobb är helt klart bra anledningar att ta sig dit. Men ett ännu bättre sätt att uppleva staden på är att studera och uppleva kulturen på riktigt. Det kan faktiskt komma att förändra ditt liv och här är sju anledningar till varför det kan vara ditt bästa beslut någonsin.

1. Strandlivet

Föredrar du att surfa före eller efter skolan? Sydney är verkligen det perfekta stället för dig som älskar att spendera tid ute på brädan. I Sydney finns över hundra olika stränder att välja mellan och de välkända stränderna Bondi, Bronte och Coogee ligger alla inom räckhåll. Föredrar du att hålla dig på land och ta en promenad i solnedgången istället? Då ska du bege dig till Cronulla Beach, där du kan strosa längst strandpromenaden och njuta av livet. Bor du i Sydney kommer du hursomhelst aldrig lämna hemmet utan badkläder. Man vet aldrig när det kan bli läge för spontana grillkvällar på stranden eller ett snabbt dopp.

2. Sa någon kaffe?

Australienare älskar verkligen kaffe. Det kanske till och med är en underdrift. Australienare är besatta av kaffe. Därför kryllar det av caféer i områden som Surry Hills, Darlinghurst, Newtown, Chippendale och Brickfield. I Sydney är kaffe en del av kulturen och nya kaffebarer och caféer öppnar varje vecka. I ditt område kommer du garanterat hitta flera ställen att dricka ditt morgonkaffe på eller plugga och umgås med dina kompisar.

3. Fyll på med D-vitamin

Sydney bjuder nästan alltid på bra väder. Även under vintern blir det inte särskilt kallt och de ca 340 soldagarna per år gör att Sydney hamnar högt upp på listan av destinationer för soldyrkare. Glöm dock inte solkrämen!

4. Influenser från andra länder

Du kommer inte vara den enda som förälskar dig i Sydney. När du strosar runt i stan kommer du känna av influenser från många olika delar av världen. I Sydney bor människor med ursprung från bland annat Italien, Kina, Irland, Libanon, Grekland, Indien och Tyskland. Invånarna älskar att fira stadens kulturelllla mångfald med festivaler och folkfester. Det kinesiska nyåret är en högtid som firas ordentligt i hela staden.

5. HBTQ- vänligt

Sydney är inte bara en stad med kulturell mångfald. De är också mycket stolta över att ha den största gaybefolkningen i Australien. När du går längst Oxford Street kommer du vara mitt i stadens HBTQ centrum. Varje år arrangeras den stora Mardi Gras paraden som är en stor färgglad folkfest som engagerar hela staden.

6. Utflykter

Tänker du att du kanske kommer att tröttna på strandlivet? Inga problem, ta bara en paus och hyr en bil och ge dig ut på äventyr. Efter bara några timmar kan du byta ut flip-flopsen mot träningsskorna och vandra i Blue Mountains, Jervis Bay, Port Stephens eller The Royal National Garden. Om du tycker om vin bör du besöka Hunter Valley, som är en stor vingård utanför Sydney där du kan lära dig mer om olika viner och gå på vinprovning.

7. Fira jul på stranden

Visst kan det kännas märkligt att fira jul mitt i sommaren, speciellt om du är van vid att mysa framför brasan hela julen. Men jag lovar dig att en picknick på stranden med dina bästa vänner också är ett rätt härligt sätt att fira jul på. Australienare vet verkligen hur man firar ”Chrissie” och kanske kommer upplevelsen förändra ditt sätt att se på julen för alltid?

Drömmer du om att plugga i Australien?Beställ en gratis broschyr!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer