Engelska citat

Berömda citat på engelska

Vissa citat är en del av vardagsengelskan och är bekanta för alla dem som har engelska som modersmål. Det är bra att lära sig dessa citat, eftersom att  det kan hända att de kommer upp i konversationer, eller att någon refererar till dem utan att citera dem direkt. Personerna som gjort dessa uttalanden är, i många fall, berömda engelska talare som vetenskapsmän, politiker eller författare. Att lära sig mer om dessa personers liv är ett bra sätt att förbättra sin kunskap om engelsktalande kulturer.

Se listan över de mest berömda engelska citaten.

Citat om det engelska språket

Många människor har lärt sig engelska innan dig, och några av dem hade interessanta saker att säga om sin erfarenhet. Det kan vara roligt att läsa vad andra tycker om det engelska språket och om hur det är att lära sig engelska. Citaten kanske inte är så välkända bland engelsktalande personer, men de kan utgöra en trevlig paus från dina studier

Se vår samling av citat om det engelska språket.

Inspirerande citat för den som håller på att lära sig engelska

Det finns inget bättre, för att låta sig inspireras till att plugga hårdare, än att hitta meningsfulla eller roliga citat som verkligen säger oss något. När du har det kämpigt med dina engelskastudier, kan det vara till hjälp för att hitta motivtionen igen, att veta att också andra har kämpat för att bli bättre. Skriv ut de citat som har den effekten på dig och sätt upp dem över ditt skrivbord, för att få ny motivation när du känner dig frustrerad.

Se vår samling av inspirerande citat för den som håller på att lära sig engelska.