Att använda engelska

Om du vill förbättra din förmåga att konversera på engelska, har du kommit till rätt ställe. Sektionerna nedan innehåller en rad olika referenser för vardagsengelska ur ett Amerikansk-engelskt perspektiv. Om du behöver utöka ditt ordförråd, lära dig nya idiom, eller vill välja ett bra engelskt namn, så kommer dessa sidor att vara till stor hjälp.

Ordförråd

Att bygga upp ett bra engelskt ordförråd är en grundläggande del i att lära sig att tala engelska. Dessa listor hjälper dig att spendera din tid på ett strategiskt sätt.

Idiom

Att lära sig idiom och olika uttryck är en av de roligaste delarna när man studerar språk. Idiom och ordspråk är vanligt förekommande i talad engelska.

Interpunktion

Det är nödvändigt att kunna använda skiljetecken på ett korrekt sätt när du skriver på engelska. I både akademiska och yrkesmässiga situationer.

 

Citat

Detta är en lista över de mest välkända citaten bland engelsktalande personer. Du kan vara säker på att bli förstådd om du hänvisar till något av dessa citat.

Namn

Dessa tabeller över de vanligast förekommande för- och efteramnen i engelsktalande länder, baseras på de mest aktuellla uppgifter som finns tillgängliga.

Tungvrickare

Jobba på ditt engelska uttal med dessa listor över engelska tungvrickare av olika svårighetsgrad - från lätt till toksvårt.