GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Honolulu

10 anledningar att älska Honolulu

Honolulu är staden som finns på de flestas bucket list. Den hawaiianska staden är fylld av olika traditioner och spännande kultur. De här öarna lockar besökare med sina vackra, fläckfria stränder, fräscha mat (en poké bowl kanske?) och berusande charm. På Hawaii är det sommar året om, vilket gör Honolulu till en bra destination om du vill fly den svenska vintern. Söker du adrenalinfyllda äventyr eller en avslappnad sol- och badsemester? Honolulu har allt och kan charma vem som helst.
Här är 10 anledningar till varför du kommer älska Honolulu.

1. Hawaiianska språket

Engelska är det mest talade språket på Hawaii, men hawaiianska ligger inte långt efter. Det hawaiianska alfabetet består av 13 bokstäver (sju konsonanter, fem vokaler och en symbol) och alla ord slutar med en vokal. Det vackra och melodiska språket talas överallt i staden och du kommer höra det vart du än går.

2. Aloha kulturen

Med en underbar blandning av musik, dans, konst och film är den hawaiianska kulturen en symbol för den avslappnande, lättsamma ”Aloha andan”. Lokalborna älskar att dela med sig av den här glädjen med alla de möter, oavsett om det är en lokalbo eller turist. De vackra, soliga stränderna och färgglada matmarknaderna bidrar till den livliga men avslappnad atmosfären.

3. Vackra stränder

Alla, oavsett om de har varit på öarna eller inte, har en bild av Hawaiis klarblå vatten och vita stränder. På Hanauma Bay kan du jobba på din solbränna och på Waikikistranden kan du lära dig surfa. Stadens vackra kust kommer göra dig mållös.

4. Diamond Head

Det här är en plats jag rekommenderar till alla entusiastiska vandrare. Diamond Head fick sitt namn år 1825 av brittiska sjömän som såg vulkaniska kalcitkristaller och trodde det var diamanter. Den här gamla vulkankratern bjuder på en av de bästa utsiktsplatserna i Honolulu. Kom bara ihåg att ta på dig bra skor, det är brant!

5. ‘Iolani palatset

‘Iolani palatset är den enda officiella kungliga bostaden i USA och är en hawaiiansk stolthet. Från år 1882 till 1893 var palatset hem till Hawaiis två sista monarker; Kung Kalakaua och hans syster (och efterträdare) drottning Liliuokalani. Palatset är byggt i en amerikansk florentinsk stil med typiska hawaiianska detaljer.

6. Vattensporter

De vackra stränderna i Honolulu är perfekta för uppfriskande simturer och lata soldagar. Allt fler nyttjar de vackra stränderna till aktiviteter och sporter. Vill du testa att surfa, paddla kajak eller cykla på vatten? På stränderna kan du testa alla vattensporter du någonsin hört, eller inte hört, talas om samtidigt som du får njuta av den underbara omgivningen.

7. Manoa Falls

Med sina höga berg och vackra vyer är Honolulus natur verkligen makalös. Staden har flera vandringsleder som Manoa Falls som tar dig till en av Honolulus mest fantastiska utsikter. I slutet av Manoa Falls väntar ett 45 meter högt vattenfall som du kan svalka dig i. Det här är en populär inspelningsplats för Hollywoodfilmer och du känner kanske igen vattenfallet från filmer som Jurassic Park och The Hunger Games: Catching Fire.

8. Mat

Den hawaiianska maten är känd för sina fräscha ingredienser och fruktiga smaker. En restaurang som både lokalbefolkning och turister älskar är Yanagi Sushi som serverar färsk fisk i en lugn och trevlig miljö. Om du vill äta en lite finare middag kan du besöka Alan Wong. De är kända för att experimentera med nya smaker och idéer. Det är faktiskt en av Barack Obamas favoritrestauranger och hans familjen har ätit här flera gånger under åren. När du är i Honolulu måste du se till att smaka på några av Hawaiis traditionella maträtter som kalua, spam och poké.

9. USS Bowfin Submarine & Park

Under andra världskriget använde den amerikanska flottan en attackubåt som fick namnet USS Bowfin. Ubåten sjösattes den sjunde december 1942, precis ett år efter Pearl Harbor attacken, vilket gav den smeknamnet ”Pearl Harbor Avenger”. Om du är intresserad av historia kommer du älska att gå ner i ubåten och se insidan. När du ändå är här borde du besöka museet som ställer ut årtionde gamla objekt från Bowfin.

10. Kalakaua Avenue

En kort promenad från Waikikistranden ligger Kalakaua Avenue, en av Honolulus största shoppingdistrikt. Här ligger några av Hawaiis största hotell, en mängd butiker och restauranger och en internationell marknad. Under flera år har lokalbefolkningen har haft det som tradition att besöka marknaden med dess 130 stånd, butiker och försäljare. Lokala försäljare erbjuder allt från färsk mat till vackra souvenirer. Det finns något roligt för alla!

Åk på språkkurs till Honolulu!Lär mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig