GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 10 mest populära GO artiklarna du borde ha läst under 2022

De 10 mest populära GO artiklarna du borde ha läst under 2022

Med ett nytt år precis runt hörnet är det återigen dags att reflektera över året som snart har gått. Vad är då bättre än en nostalgisk tillbakablick över några av våra favorit GO-blogginlägg från 2022?

Tack vare våra fantastiska skribenter från hela världen har vi diskuterat nya ämnen, platser och idéer på GO-bloggen. Språkresornas värld fortsätter att växa, såväl som vår passion för språk och kultur. Låt oss djupdyka i några inlägg som du definitivt behöver ta en titt på innan korkarna poppar vid tolvslaget!

 

1. De 10 svåraste orden på engelska

Det engelska språket kan vara svårt att bemästra. Även personer med språket som modersmål kan ibland snubbla över knepiga ord. Här har vi samlat 10 av de svåraste orden på engelska.

2. Hur du börjar din karriär som digital normad

Flexibla arbetsförhållanden och distansarbete blir mer och mer populärt. Digitala nomader drar fördel av detta skifte och tar upp sina bärbara datorer på en vacker strand i Costa Rica eller kanske på ett chict kafé i Paris. Vill du börja din karriär som digital normad? Läs vår guide för att ta reda på hur du gör!

3. Så äter du som en japan

Det är allmänt känt att det japanska köket är utsökt, men också att det är bra för din hälsa. Det beror delvis på de förstklassiga ingredienserna som används, men det beror också på en supersund inställning till vad man faktiskt äter. Läs detta blogginlägg för att lära dig japanernas matfilosofi.

4. 10 engelska slangord du måste kunna år 2022

Det här året må snart vara slut, men det betyder inte att det är för sent att lära dig de engelska slangorden som regerat på topp under 2022.  

5. 10 varma destinationer att resa till i vinter

Är du redan trött på vinterkylan och drömmer om vykortsvackra sandstränder och behagliga temperaturer? Leta fram solkrämen, samla dina bästa reskompisar och planera ert livs äventyr till någon av dessa 10 varma destinationer att resa till under de gråaste månaderna i Sverige.

6. Vill du jobba utomlands? 12 tips för att lyckas

Att jobba utomlands är inte bara en bra erfarenhet, det kan också öppna upp för en utlandskarriär och andra nya möjligheter runt om i världen. För att du ska vara så förberedd som det bara går för din utlandsvistelse har vi sammanställt en lista över saker du bör fundera på och frågor du bör ställa till dig själv innan avresan.

7. 10 dolda pärlor i Los Angeles

Los Angeles erbjuder flertalet ikoniska sevärdheter – allt från Hollywoodskylten och Griffith Observatory, till Hollywood Walk of Fame och Venice Beach. Men det finns så mycket mer att uppleva i Los Angeles än de kända landmärkena. Här är några av våra bästa tips på dolda pärlor i Los Angeles så att du kan utforska ”änglarnas stad” som en lokalbo!

8. Så säger du God Jul på olika språk

Dags att komma i julstämning! På med jultröjan, häng upp din julstrumpa och lyssna på mysiga jullåtar… Varför inte lära dig att dessutom säga god jul på olika språk? Hur många kan du?

 9. Hoppat av universitetet? Se det som en möjlighet att hitta din väg i livet!

Oavsett anledning till varför du avslutade din universitetsutbildning tidigare än planerat kan det kännas läskigt. Men att hoppa av är inte att ge upp. Det är en möjlighet att hitta din väg i livet och skapa din framtid. En bättre framtid baserat på vad du vill ha ut ur livet. Läs våra tips!

10. Så memorerar du nya ord snabbare – 9 tips

Oavsett hur bra din grammatik är, kommer du inte särskilt långt om du inte kan sätta ord på dina meningar (bokstavligen). Ett bra ordförråd öppnar dörrar till nya världar samt gör lärande roligt och tillfredsställande. Men att utöka ditt ordförråd är lite som en diet: du måste anstränga dig för att faktiskt lära dig – och det finns inget magiskt trick eller ett hemligt tillvägagångssätt som passar alla. Alla måste hitta sin egen metod för att lära – och det är viktigt att ha tålamod, sätta realistiska mål samt belöna sig själv när det går bra. Kanske funkar någon av dessa metoder för dig.

Kickstarta det nya året med ett nytt språk!Utforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig