Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Varför du ska plugga engelska i Kanada

Varför

När du vill lära dig engelska utomlands tänker du kanske på flera olika länder, som USA och Australien, innan du börjar fundera på Kanada. Jag tycker dock att Kanada förtjänar att ligga på första plats bland länder där det är bästa att lära sig engelska. Varför då, undrar du? Läs vidare så får du veta varför du bör studera engelska i Kanada.

Flera vägar

Drömmer du om att studera på ett universitet utomlands? Studenter som slutför vårt EF Universitetsförberedande Program är garanterade en plats på något av våra partneruniversitet, i bland annat Kanada. I Kanada är högre utbildningar akademiskt utmanande, skolorna internationellt erkända och leds av högt utbildade professorer. Kanadas skolor är bland de bästa i sitt slag.

Om du istället vill ha arbetslivserfarenhet kan du söka ett ”Working Holiday” visum. Reglerna skiljer sig mellan olika länder, men för svenskar som vill arbeta i Kanada krävs det ett svenskt medborgarskap och att du är mellan 18 och 30 år.

Mindre krångel

Om du istället vill ta en språkkurs på sex månader eller mindre behöver du inte ansöka om ett studentvisum i Kanada. Internationella studenter som har slutfört sina studier och vill stanna och arbeta i landet brukar oftast få göra det. Det är generellt lätt att ansöka om ett kanadensiskt visum och migrationsprocessen är lätt att förstå utan byråkratiskt krångel.

Det goda livet

Kanada är verkligen ett säkert och stabilt land. Enligt The Global Peace Index är Kanada världens sjätte säkraste land att bo i. Kanadensiska storstäder som Vancouver, Toronto och Montreal hamnar även de högt upp på listor, men i det här fallet handlar det om de bästa städerna att studera i. För att hamna högt på listorna räknas kostnaderna för att leva där, vilka positiva tillgångar de tar med till framtida arbetsgivare och programmens mångfald in.

I Kanada, till skillnad från många andra populära studiedestinationer som Storbritannien och USA, är livskvalitén högre och kostnaderna mindre.

Fyra årstider

Kanada har precis som Sverige fyra årstider. För dig som vill vara kvar i det nordliga klimatet är Kanada ett utmärkt land. Här träffar du ofta studenter från södra halvklotet, länder som aldrig sett snö.

I Kanada är sommardagarna långa och varma. De mest populära sommaraktiviteterna är vandring, simning, sightseeing och pickniks. Den färgglada hösten drar med sig friska vindar som får de lila, gula och röda löven att falla från träden. Den kanadensiska vintern är glittrande kall och perfekt för skidåkning, skridskoåkning och kälkåkning.

Under våren skördas lönnens sav. Våren är därför fullspäckad med festivaler där du får en chans att smaka äkta kanadensiska lönnsirapen.

Storslagen natur

Med 347 miljoner hektar skog är stora delar av Kanada obefolkat – det är 9% av jordens totala yta! Det innebär att större delen av landets urskog och bergsregioner är orörda med enorma områden med sjöar, våtmarker, djurliv och växter.

Se till att göra det bästa av din resa genom att utforska så mycket du kan av landet. Upplev skidåkning, vandring, fiske, paddla kajak, cykla i bergen, åka på valexpedition eller ta en ridtur.

Något annat du måste göra är att besöka The Rocky Mountains, någon av de 47 nationalparkerna och naturreservaten och Niagarafallen. Du får heller inte glömma bort att hålla utkik efter norrsken!

Kultur och sport

Är utomhusaktiviteter inte riktigt din grej? Du kommer ändå älska Kanada. Kanadensarna älskar att ha roligt och det märks. Tack vare Kanadas långa historia av invandring från flera olika kulturer hittar du kultur- och matfestivaler över hela landet.

Vancouver är med sina teatrar, konst, queerfilmer och författarfestivaler en stad som aldrig slutar fira. Quebec är å andra sidan alltid redo att visa upp sin franska konst och kultur. Toronto är en stad uppdelad på 140 olika stadsdelar som är fulla av underhållning och evenemang.

Lägg till all is och fart som är kanadensisk hockey till ditt besök och du kommer aldrig ha en tråkig stund. Glöm inte att välja ditt favoritlag!

Och sist men inte minst, nämnde jag alla snälla invånare med charmiga och coola brytningar? För det hittar du också här!

Vill du plugga engelska i Kanada?Läs mer

Utforska världen och studera språk utomlands

Learn more