Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Hej då sommaren och hej hösten! 6 perfekta höstresmål

Hej då sommaren och hej hösten! 6 perfekta höstresmål

Är du ledsen att sommaren tagit slut och att din bränna försvinner snabbare än dina minnen från i somras? Jag vet att det kan vara jobbigt, men tänk positivt – under hösten det perfekt att resa utomlands och utforska en ny stad. Människor återgår till sina rutiner och vanor (tillbaka till kontoret och tillbaka till tidiga morgnar) vilket gör att priset på hotell och flygbiljetter sjunker till flera destinationer runt om i världen.

Vill du (som jag gärna hade velat) komma iväg på en mysig höstresa? Här är vår lista på härliga höstresmål!

Paris

“Paris is always a good idea” – Audrey Hepburn

Paris brukar kallas för “staden av ljus” (La Ville Lumière) kanske är det för att Paris som stad är känd för sina vackra upptända gator som gör staden till en av dem mest romantiska städerna i världen. Vem hade tackat nej till att åka till Paris med den man håller kär? Paris erbjuder hundratals mysiga och romantiska platser att besöka, speciellt Eiffeltornet som definitivt erbjuder en fantastisk utsikt över hela staden. Ett perfekt höstresmål helt enkelt!

Rom

“When in Rome do as the Romans do” – Proverb

Om du vill upptäcka den äkta lokal kulturen i Italien ska du åka till Rom under hösten och äta italiensk mat. Här hittar du kanske världens godaste mat, allt från karljohansvamp, tryffel, vindruvor till oliver av alla dess slag! Jag lovar dig, det doftar magiskt från alla lokala trattorior och det finns nog ingen bättre destination att äta sig sådär proppmätt i än just i den italienska huvudstaden! I roms historiska stadsdel hittar du flera matmarknader, Campo de’ Fiori är en av de absolut bästa! Här hittar du säsongsbaserad mat så som kronärtskockor, kastanjer och pumpor!

 

London

“When a man is tired of London, he is tired of life” – Samuel Johnson

Vad är egentligen bäst att hitta på när löven börjar falla från träden och temperaturen sjunker? Kanske är det att mysa ner sig i soffan med en bok och en kopp te? Och vilken är egentligen den bästa staden att göra det i, om inte – London?! Den brittiska huvustaden är ju somsagt starkt förknippad med afternoon tea och jag menar, hur mysigt är inte det?! För att underlätta din planering har vi satt ihop en lista över Londons bästa ställen för scnoes och Te! MYS!

New York

“Autumn in New York, why does it seem so inviting?” – Vernon Duke

I takt med att temeraturen sjunker så stiger stadens kulturella liv i New York! Här kan du gå på en föreställning eller en konsert eller varför inte prova på fantastisk mat, grymt bra shopping eller uppleva ett nattliv som är svårslaget. Samtidigt kanske du är sugen på att inte bara befinna dig i stadskärnan omringad av folk? Men lugn, då kan du ta dig då upp till Upstate New York, bara en kort tågresa bort hittar du frisk luft, klarblåhimmel och ett landskap likt en tavla, målat med röda, gula och orangea färger. Strosa omkring på farmer’s market eller plocka äpplen när du besöker staden under denna tid på året. Eller varför inte låta någon annan plocka dina äpplen åt dig medan du mumsar i dig en äkta american apple pie! MUMS!

Toronto

“Toronto is home; nothing beats home” – Ellen Wong

Ett perfekt höstresmål att upptäcka den fantastiska, färgstarka hösten på! Staden som ligger strax norr om gränsen i Kanada (landet som faktiskt har ett lönn löv i sin flagga). Toronto ligger precis intill sjön Ontario och är en stad fylld av fantastiska parker (ultimata för en hike). Men om inte dessa parker med fantastisk natur känns tillräckliga kan jag påminna dig om att Niagarafallen inte ligger längre bort än lite mer än en timmes bilresa.

Sydney

“Those who lose dreaming are lost” – Australian Aboriginal saying

Om du nu känner att du INTE STÅR ut med kylan, skulle du kunna åka till andra sidan jorden där sommaren snart är i full gång igen. Sydney! Det är en perfekt period att åka till Sydney om du gillar att surfa! Kanske vill du till och med stanna kvar längre och bila längst den omtalade kusten, The gold coast.

 

Res med oss denna höst! Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor