GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 drömresor jorden runt. Vilken är din?

5 drömresor jorden runt. Vilken är din?

Tänk dig att du packar dina väskor, tar passet i all hast medan du rusar ut genom dörren. Sedan hoppar du på ett tåg till flygplatsen och kommer fram till gaten lagom i tid för boarding. Du glömde mobilladdaren och hade inte tid för ditt morgonkaffe, men det spelar ingen roll. Du har väntat på det här ögonblicket i månader, drömt om det länge och nu är det dags: du ska på en resa jorden runt. Jag tror att vi alla har drömt om det ögonblicket och funderat på vart den resan skulle ta oss. Jag har frågat några av mina fantastiska kollegor om deras 5 drömresor jorden runt. Vilken är din?

1. Isabelle – Tokyo-Honolulu-Helsingfors

Helsingfors: Om jag fick välja min drömresa jorden runt så skulle jag börja i Helsingfors. Den finska huvudstaden har allt som behövs för att göra mig lycklig. Det finns en massa cool design, en livlig kaffekultur och en fantastisk arkitektur att vandra runt bland medan man funderar på all trendig konst och möbler man skulle vilja köpa.

Tokyo: Jag är fascinerad av historien och kontrasterna i den japanska kulturen – och för att inte tala om maten eller det faktum att det finns kattcaféer. Jag tror att allt liv och rörelse i färgglada Tokyo kommer att komplettera min nästa destination perfekt.

Honolulu: Jag vill lära mig surfa, och att svälja stora mängder saltvatten medan jag desperat försöker stå upp på en surfbräda tror jag är fantastiskt på Hawaii. Jag har många gånger sett framför mig hur jag slappnar av i en hammock, äter ananas och pratar om att fånga de bästa vågorna. Allt detta samtidigt som en ukulele spelas i bakgrunden, såklart.

2. Lena – Kapstaden**-Seoul-San Francisco**

Kapstaden: Min drömresa jorden runt börjar i Kapstaden, en stad jag alltid velat se. Jag har hört att de har en underskattad men samtidigt väldigt hipp kultur som alla borde uppleva någon gång. Dessutom så älskar jag elefanter och hade älskat att få se en i sin naturliga miljö.

Seoul: Jag har hört att Seoul har ”soul”. Skämt åsido, jag skulle kunna åka till Seoul enbart för maten. Kolla upp samgyupsal, dakgalbi och gogigui – du kommer fatta vad jag menar.

San Francisco: San Francisco är en av de amerikanska städer man bara måste se som jag inte besökt ännu. Det ligger precis intill kusten och är sådär behöver-en-mysig-kofta-kyligt. Dessutom är det fullproppat med bagerier vilket gör det perfekt. Precis utanför dörren hittar man också en del av landets vackraste natur.

3. Tom – Barcelona-Bangkok-Sydney

Barcelona: Ingen semester är fulländad utan ett besök i kulturstaden Barcelona. Vart kan man annars dra från stranden till bakgatornas butiker och vidare till baren utan att bli uttråkad? Barcelonas coola, avslappnade och glamorösa vibe är definitivt min vibe.

Bangkok: Den thailändska huvudstaden är helt galen och jag kan inte få nog av den. Att fylla magen med fantastisk street food för bara några kronor är mitt första stopp innan åker vidare till ett shoppingcenter för lite konsumtionskultur.

Sydney: Inget slår en stad som har allt från surf till skyskrapor. Sydneys avslappnade attityd kan garanterat lugna själen efter en (väldigt) lång flygresa. Dessutom så ägde Storbritannien Australien en gång i tiden, därför känns inte kulturen miljontals mil bort heller.

4. Yagmur – Paris-Kapstaden-New York

Paris: Jag kan inte tänka mig en bättre start på min jorden runt resa än ett besök i Paris – ljuset och kärlekens stad. Staden har så mycket historia och en spektakulär konst och kulturscen. Jag skulle kolla in Mona Lisa på Louvren, shoppa på Champs Elysees och avsluta dagen med en ost och vinpicknick framför Eiffeltornet.

Kapstaden: Staden har allt: soliga stränder, ett helt fantastiskt landskap och vänliga människor. Jag skulle börja min dag med att njuta av solen på en av de många hemliga stränderna innan jag tar mig upp på Taffelberget. Kapstaden har de mest fantastiska utsikter och jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att prova på skärmflygning. Om du också älskar djur så kan du inte lämna Kapstaden utan att ha åkt på safari eller besökt den afrikanska pingvinkolonin på Boulders Beach.

New York: Jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att avsluta min resa än att spendera en vecka i världens huvudstad. Det finns så många ikoniska kvarter och platser i staden.  Jag skulle kunna spendera dagar med att bara strosa runt och ta in allt. Auran i New York får det att kännas som att allt är möjligt! Och låt oss inte glömma att New York är hemstaden till många av världens bästa restauranger och barer.

5. Kaisa – Sydney-Honolulu-New Orleans

Sydney: Jag skulle starta min resa runt jorden med en vecka i Sydney och hänga på coola caféer och anamma deras trendiga kaffekultur. Jag skulle såklart också passa på att ta in solen på Bondi Beach och kolla in en konsert på världsberömda Sydney Opera House. Jag skulle sedan ta en sväng upp till Brisbane och närliggande Fraser island för att runda av resan på ett härligt sätt.

Honolulu: Varför stanna vid en vacker stranddestination när du kan besöka en till? Jag skulle spendera andra veckan på himmelska Hawaii med att shoppa och äta gott på Honolulu. Jag skulle såklart också spendera några av mina dagar på någon av de lite mer lugna öarna för några dagars strandhäng i världsklass.

New Orleans: Jag skulle älska att besöka LA eller San Francisco, men på väg tillbaka till Europa så skulle jag åka till avslappnade New Orleans i södra USA istället. Jag skulle spendera min tid med att utforska stadens fantastiska mix av kulturer och otroliga musikscen, och såklart mätta magen med något av den bästa maten som USA har att erbjuda.

Det här var mina kollegors 5 drömresor jorden runt. Vilken är din?

Vill du också åka på en drömresa jorden runt? Tävla här för chansen att vinna!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig