GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 11 bästa städerna att resa till efter studenten

De 11 bästa städerna att resa till efter studenten

Grattis, allt pluggande och pappersarbete är snart över! Efter studenten kommer inte bara mera sömn och mindre skolmat utan även möjligheten att ge dig ut och se världen på den resan du alltid dagdrömde om medan du satt och pluggade i biblioteket (i alla fall tills du måste använda den där examen till att hitta ett jobb). Det finns så många fascinerade städer och intressanta platser att välja på i världen, beslutet om vart du ska åka kan bli svårt. Så vi har här samlat alla de bästa destinationerna för i princip alla, kanske just dig som efter studenten inte vet var du vill? Är inte det smart?

1. San Diego för din chans till the American dream

Du kommer inse att livet i San Diego innehåller drinkar i solnedgången och en kall dryck på stranden. Du kommer ta dig från punkt A till punkt B på en paddleboard och regelbundet mumsa i dig färska fishtacos. Boka en enkelbiljett på en gång! Det avslappnade sättet att leva på låter definitivt som the American Dream och det är den perfekta platsen för en oförglömlig resa för den nyexaminerade studenten.

2. Sydney för strandraggarna

”Kick back and take it easy, dude”. Vänj dig redan nu med att höra detta uttryck från vackra solbrända surfare i Sydney. Okej, staden är en av Australiens livligaste och den mest ikoniska, men dess otroliga stränder, magnifika väder året runt och surfning i världsklass lockar alla de yngre till landet “down under”. Packa ner solglasögonen, flip-floppen (thongs, som de säger i Australien) och en massa solkräm för några riktigt soliga dagar på stranden. Besök en härlig skaldjurs-BBQ och gör absolut ingenting. Sleep, relax and repeat – det är ett motto som alla som tar studenten kan förstå, eller hur?

3. New York för att spendera alla dina examenpengar

Tre ord: Treat. Yo. Self! Efter examen så förtjänar du att lätta på plånboken och det finns seriöst inget bättre ställe än The Big Apple för att spendera pengar. Så många affärer att gå igenom, så många Broadway-föreställningar att se och så många brunchställen och takterrasser som kan fylla ditt Instagramflöde. Dessutom nu när du säkert är på väg att få en heltidsanställning så kommer du behöva en helt ny och professionell garderob ändå, eller hur?

4. Hawaii för att skapa ett band till naturen

Bestående av åtta stora öar och och massvis av otroligt vackra mindre uddar att välja mellan. Du har massor av jobb att göra bara genom att välja vart du ska härnäst och vad du ska göra när du kommer fram. Inga problem dock, du kommer att ta det lugnt och skapa ett band med naturen på nolltid. Ta det lugnt i solen på en bildskön strand, njut av ett härligt dyk i de naturliga vattenfallen eller gör dig redo för äventyr med surfning, dykning och vandring. Här flyter hård lava upp till vulkaniska toppar, naturen blir inte mycket bättre än såhär.

5. London för hustle, bustle och möjligheter

Examen – ett ord som både betyder ”det är dags att slappna av” och ”det är kanske meningen att jag ska få ett jobb”. Var är då bättre att bege sig efter studenten än till London? Gatorna är fyllda av människor som är redo för party och lever på livets spänning samtidigt som det finns byggnader är fulla av företag av alla storlekar och inriktningar. Balansera ut firandet med lite seriöst nätverkande så kanske du kan checka av två saker på samma gång, #winning.

6. Barcelona för att få användning av spanskalektionerna

Kommer du ihåg hur du under mattelektionen blev upplärd om alla olika svåra algebra under flera veckor, som du kanske aldrig kommer använda någonsin igen? Ja, vi förstår det. Men efter att du har studerat så mycket, tillåt inte alla dina kunskaper att försvinna efter examen – istället, ta dig till ett soligt Barcelona för att öva och bli bättre på det spanska vokabulären. Beställ tapas på det inhemska språket och gratta dig själv för att du är smart och låt dig själv njuta av en dag vandrandes längs stranden.

7. Paris för en kärleksaffär (för hjärtat eller magen)

Du behöver inte landa i armarna på din kärlek eller leta efter en snygg fransman för att ha en kärleksaffär i Paris. Kärlekens stad har så mycket mer att erbjuda än par som vandrar hand i hand längs kanalerna, delar en dyr kaffe och baguetter. Med allt från det oemotståndliga köket (hallå, färgstarka macaroons och fina ostar!) till den eleganta och ikoniska arkitekturen som gör att staden kommer se fantastisk ut på Instagram (#EFMoment) – det är i alla fall tillräckligt för att locka dit i princip vem som helst.

8. San Francisco för entreprenören

Richard Branson har sin egen privata ö och flera olika privata flygplan att besöka den med. Vem drömmer inte om att leva så? Nu är det dags att ta fram din inre Richard Branson och komma fram till en idé värd miljoner dollar som kommer ändra världen och kunna göra att du kan utmärka dig själv till VD. Ett första steg i rätt riktning är att besöka San Francisco – det nyrenoverade hemmet där alla saker nystartas och entreprenörskap har sin grund – och att omringa dig av andra människor med innovativa idéer. Även om du inte skapar ditt eget företag direkt så letar de alltid efter kreativa och hårt arbetande människor som dig.

9. Vancouver för äventyraren

Även om det kändes som att pluggandet aldrig skulle ta slut så är det äntligen dags att ta näsan ur böckerna och åter låta din kropp återse världen utanför biblioteket. Du kommer kanske ihåg vad solskenet är, eller hur? Byt ut det trånga som finns inomhus till det oändliga utomhuslivet i Vancouver – hem till alla de olika äventyren som du kan tänka dig. Äventyrliga själar borde redan ha Vancouver på toppen av deras bucket list. Du kan vandra upp längs oerhört vackra snötäckta berg innan du åker skidor, kör mountainbike genom skogsstigarna, testar kajak och du kan till och med spendera tid på en strand eller två. (Och det är bara första helgen.)

10. Tokyo för den galna kreativa inspirationen

Gör dig förberedd på att ge dig in i en kavalkad av dekorativa lampor, världsledande teknologi och vackra forntida kulturer i Tokyo. En stad där kreativiteten aldrig verkar ta slut. Det finns något nytt och annorlunda (den bra sorten!) runt varje hörn – så som det högsta fristående tornet i världen, otroliga shintohelgedomar omgedda av körsbärsträd, sumobrottningsturneringar, robotkaféer, shoppingdistrikt fyllda med färgstarka Harajuku-tjejer eller gator fyllda av lysande TV-skärmar. Det är utan att ens nämna det fantastiska köket – skicka hit sushin är du snäll!

11. Washington D. C. för att fånga valfebern

Det finns ingen tidpunkt som är bättre än nu att låta dig själv uppleva de historiska platserna i USA:s huvudstad och gå längs the Mall i fotstegen av de före detta presidenterna. Eller kanske (förneka det allt du vill), har du sträcktittat på House of Cards på Netflix och drömmer om att vara den där killen som Frank Underwood viskar till varje gång han avbryter sin scen för ett litet samtal.

RES IVÄG MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig