TOEIC förberedelse

Förberedelserna inför TOEIC-testet består av två delar: att bekanta dig med TOEIC-testet och att förbättra dina kunskaper i engelska. Syftet med att bekanta dig med TOEIC-testet är att utveckla strategier för att optimera ditt testresultat med tanke på dina engelska färdigheter, vilka de än må vara. Denna del av dina förberedelser är relativt enkel. Du vill få en god förståelse för TOEIC-testets struktur, titta på några exempelfrågor och svar och göra ett TOEIC-övningstest eller ta det riktiga TOEIC-testet en gång som en provkörning.

Den andra komponenten i TOEIC-förberedelserna är längre. Om man bortser från de små poängförbättringar du kan göra genom att bekanta dig med testet, är det enda sättet att kraftigt förbättra ditt TOEIC-poäng att förbättra dina kunskaper i engelska. Det finns inga knep, det kommer att kräva studier och att du lär dig att använda engelska mer effektivt. Med det sagt kan du lära dig snabbare genom att anmäla dig till en särskild TOEIC-förberedelsekurs.

TOEIC övningstester

Det finns många olika typer av tester som du kan göra för att träna på TOEIC. ETS, som tillverkar TOEIC, säljer övningstester som du kan köpa. Dessa är de mest autentiska. Du kan också hitta massor av gratis partiella eller fullständiga TOEIC-övningsprov på nätet eller i TOEIC-förberedelseböcker. Du kan också göra EF SET English Certificate, som är lika långt och rigoröst som TOEIC-testet för hörförståelse och läsning, och som testar samma färdigheter. Det ger dig en bra känsla för den koncentrationsnivå som krävs för att närma dig ett standardiserat engelskprov.

Oavsett vilket TOEIC-övningsprov du bestämmer dig för att göra, kom ihåg att ditt mål är att bekanta dig med provmiljön, frågetyperna och de svarsformat som förväntas. Du kommer inte att få se samma frågor på ditt TOEIC-test, men typerna av uppgifter kommer att vara likartade. Tänk på att alla TOEIC-förberedelsekurser innehåller TOEIC-övningsprov.

TOEIC-kurser

En TOEIC-förberedelsekurs är ett bra alternativ om du har ett ambitiöst mål för ditt TOEIC-poäng och inte är säker på att du kan nå det på egen hand. Lärare som förbereder för TOEIC är mycket specialiserade. De känner till testet väl och kan ge dig mycket exakta strategier för att få ut mesta möjliga av dina förmågor på testdagen. De vet också vilka typer av ordförråd, grammatik och användning du behöver behärska för att prestera bra på TOEIC.

Det finns ett stort utbud av TOEIC-förberedelsekurser. De tre huvudtyperna är TOEIC-kurser online, TOEIC-kurser i en skola nära ditt hem och TOEIC-kurser utomlands. TOEIC-förberedelser online är flexibla och billiga, men de kräver självdisciplin för att du ska kunna hålla dig till din studieplan. TOEIC-kurser nära ditt hem ger dig en mer rigid klassstruktur om du behöver det för att klara dig bra. TOEIC-förberedelser utomlands är den mest intensiva lösningen eftersom du får många timmars studier varje vecka och utanför lektionerna befinner du dig i en engelsktalande miljö, men det är också den dyraste lösningen. Beroende på ditt schema och din budget kan du välja den typ av TOEIC-förberedelse som passar dig bäst.

Så kan EF hjälpa dig

EF har en mängd olika TOEIC-förberedelsekurser både online och utomlands. Du kan börja nästan vilket datum som helst och anpassa kursens längd efter hur långt du är från dina TOEIC-mål. Ta reda på mer om våra TOEIC-förberedelsekurser utomlands och våra TOEIC-förberedelsekurser online.