EF SET förberedelse

Till skillnad från andra engelskprov kräver EF SET inga särskilda förberedelser eftersom du alltid kan göra om det om du inte är nöjd med ditt resultat. Det är ett gratis test. Den bästa förberedelsen för EF SET är att hitta en lugn plats där du kan koncentrera dig och avsätta tillräckligt med tid för att klara av hela testet i ett svep. Se till att din internetuppkoppling är bra och att ljudet fungerar. I själva EF SET-testet kommer du att genomgå en ljudkontroll innan frågorna börjar.

Om du inte är nöjd med ditt EF SET-poäng efter att ha genomfört testet kan du använda alla metoder som du väljer för att förbättra dina kunskaper i engelska för att också förbättra ditt EF SET-poäng. För att förbättra dina lyssnarkunskaper kan du använda filmer, radiosändningar eller tv på engelska. För att förbättra din läsförmåga finns det inget bättre än att läsa. Tidningar, tidskrifter och böcker är alla bra källor till läsmaterial. Hitta ämnen som du är intresserad av och bygg upp ditt ordförråd.

EF SET-träning

De flesta övar inte på att ta EF SET eftersom de kan ta det direkt. Det finns ingen anledning att göra ett EF SET-övningsprov i förväg. Du kan dock använda EF SET som övning för ett annat standardiserat prov. EF SET English Certificate är särskilt väl anpassat för detta ändamål eftersom det är ett långt ett rigoröst prov. I slutet av EF SET-certifikatet får du ett resultat som exakt förutsäger ditt resultat på IELTS- eller TOEFL-provet.

Det är bra att använda EF SET-certifikatet som övning inför ett annat prov, eftersom det stärker din uthållighet vid provtagning och vänjer dig vid det stränga och krävande provet. EF SET:s utformning skiljer sig dock från alla andra prov, så du kommer inte att få se exakt samma typer av frågor på EF SET som på andra prov. Om du vill bekanta dig med provtagningsstrategier och frågetyper för ett visst prov är den bästa lösningen att gå en provförberedelsekurs.

Hur EF kan hjälpa dig

Du kan förbereda dig för alla standardiserade engelska prov genom att göra EF SET-testet. Om du letar efter en engelsk certifiering för ditt CV är EF SET ett utmärkt val. Om du behöver få ett visst resultat på ett annat standardiserat engelskt prov för universitetsansökningar eller invandring, ta reda på mer om våra provförberedande kurser utomlands och våra provförberedande kurser online.