Cambridge-examina

Cambridge English-examina är en samling engelska certifieringsprov, som vart och ett levererar ett testspecifikt certifikat som är giltigt på obestämd tid. Varje Cambridge-examen testar en viss nivå av engelska, så du måste först välja vilken examen som är mest lämplig för din nivå genom att ta ett Cambridge placeringstest på nätet.

Tester

Det finns en hel del olika Cambridge engelskatester, men bara de vanligaste som finns tillgängliga för vuxna diskuteras på denna webbplats.

KET - grundläggande nivå (A2)

PET - mellannivå (B1)

First Certificate - övre mellannivå (B2)

CAE - avancerad nivå (C1)

CPE - avancerad nivå (C2)

Linguaskill - alla nivåer

Testutformning

Cambridge English-examina görs ofta i en skol- eller arbetsplatsmiljö, men de är också tillgängliga för individer på auktoriserade testcenters både i Storbritannien och runt om i världen. Utformningen av Cambridge-testerna gör dem särskilt tilltalande för skolor och andra institutioner. Det är vanligt att en skola kan erbjuda en lägre nivå av en Cambridge-examen vid en viss klass eller kunskapsnivå, sedan en högre nivå ett par år senare, och slutligen en ännu högre nivå nära examen. På detta sätt bygger studenten en portfölj av Cambridge English-certifieringar. Denna konstruktion skiljer sig mycket från alla de andra standardiserade engelska språkexamina.

Poängsättning

Sedan 2016, har alla Cambridge English-examina använt en standardiserad poängskala, men varje test kan ge poäng på ett begränsat område av skalan beroende på nivån på engelska som testas. Cambridge English-poängskalan som används för alla prov är anpassad till CEFR. Det finns många sätt att förbereda sig för en Cambridge-examen, beroende på dina mål och tillgänglighet.

Cambridge-examina i korthet

Varför göra det här testet?Institutionell testning och ansökan till universitet i Storbritannien
PrisUS $150-$250
Längd110 till 236 minuter, beroende på testversion
Resultatrapport2 till 40 dagar
Plats för testetAuktoriserade testcenter
Hur länger gäller resultatet?För evigt
Jämför Cambridge-examina med andra Engelska-examina