TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) är ett standardiserat akademiskt engelsktest som främst används av studenter som söker till universitet i USA. TOEFL godkänns också som bevis på engelskkunskaper av vissa universitet utanför USA. TOEFL är egentligen en serie tester, varav de mest populära är TOEFL iBT och TOEFL Essentials-testet. Andra test i TOEFL-sviten är TOEFL ITP (Institutional Testing Program), TOEFL Junior och TOEFL Primary. Dessa andra former av TOEFL är endast tillgängliga för studenter via deras skolor. TOEFL PBT (Paper Based Test eller Paper-delivered test) fasades ut i april 2021.

TOEFL består av fyra delar - läsning, hörförståelse, tal- och skrivförmåga. TOEFL iBT är ett långt och rigoröst test (3 timmar) som är utformat för att bedöma om studenterna är redo att studera vid ett engelsktalande universitet. Många studenter ägnar tre till sex månader åt att förbereda sig för TOEFL innan de gör provet. TOEFL Essentials-testet har utformats för att vara ett enklare och billigare engelsktest med mindre akademiskt fokus.

Poängsättning

Ett TOEFL-poäng på iBT-versionen av testet är på en skala från 0 till 120. Poäng på Essentials-testet rapporteras i halva band från 1 till 12. Båda testerna inkluderar den bästa poängen på varje testdel under de senaste två åren i den officiella resultatrapporten. En student får göra TOEFL-testet så många gånger han eller hon vill, men inte mer än en gång var tredje dag.

Ägande

TOEFL är en produkt av ETS, en amerikansk ideell organisation som också gör TOEIC, ett annat standardiserat engelsktest som riktar sig till en företagspublik.

TOEFL i korthet

Varför göra det här testet?Ansökan till universitet i USA, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien eller Kanada.
Pris100-320 US-dollar
Längd90 minuter (Essentials) eller 180 minuter (iBT)
Resultatrapport 6 till 10 dagar
TestplatsAuktoriserade testcenter eller online
Resultatets giltighet2 år
Jämför TOEFL med andra engelska examina