TOEFL ETS

TOEFL ägs av Educational Testing Service (ETS), en stor amerikansk ideell organisation med säte i Princeton, New Jersey, som har många vinstdrivande dotterbolag i andra länder. Avgifterna för TOEFL går till stor del till ETS, och det är ETS som betygsätter TOEFL iBT, med hjälp av programvara för flervalsfrågorna och stora grupper av rättare för de skriftliga och muntliga delarna. Testcentret där du gör TOEFL behåller resten av testavgiften i utbyte mot att garantera säkerhet och korrekt testadministration. Ingen på testcentret betygsätter ditt TOEFL-test.

Historia

TOEFL skapades inte ursprungligen av ETS. Det utformades i början av 1960-talet vid Stanford University för att lösa problemet med att bedöma de engelska kunskaperna hos utländska universitetsstudenter som ansökte om att studera i USA. ETS anslöt sig till College Board 1965 för att gemensamt förvalta TOEFL, och från och med 1973 har ETS förvaltat TOEFL självständigt.

Andra test

TOEFL är inte det enda testet som ETS genomför. ETS är också den organisation som står bakom TOEIC (för affärsengelska, främst i Asien), SAT (för amerikanska gymnasieelever), GRE (för amerikanska collegestudenter) och många andra amerikanska delstatliga prov för grundskole- och gymnasieelever. ETS är en enorm organisation och beräknas administrera över 50 miljoner prov per år i hela världen. ETS:s TOEFL-test har avlagts av över 35 miljoner människor.