ETS TOEIC

Educational Testing Service (ETS) är den organisation som utformade, byggde och underhåller TOEIC. ETS är en amerikansk ideell organisation med huvudkontor i New Jersey, men har många vinstdrivande dotterbolag runt om i världen. När du gör TOEIC får ETS en stor del av din provavgift, och det är ETS som gör poängsättningen av TOEIC. Testcentret där du gör TOEIC behåller resten av avgiften och ansvarar endast för säkerhet och testadministration. Ditt testcenter betygsätter inte ditt TOEIC-test.

Historia

ETS utformade TOEIC i slutet av 1970-talet på begäran av en japansk affärsman. Det första TOEIC-testet administrerades av ETS i Japan 1979. Japan är fortfarande en viktig marknad för ETS:s TOEIC, och tillsammans med Sydkorea står dessa två länder för 80 % av alla TOEIC-testdeltagare varje år.

Andra test

TOEIC är inte det enda testet som utarbetas av ETS. ETS är också organisationen bakom TOEFL (för akademisk engelska), SAT (för amerikanska gymnasieelever), GRE (för amerikanska collegestudenter) och många andra amerikanska delstatliga prov för grundskole- och gymnasieelever. ETS är en enorm organisation och beräknas administrera över 50 miljoner prov per år över hela världen. ETS:s TOEIC-test avläggs av cirka 1,7 miljoner människor varje år.