IELTS

Att studera utomlands innebär inte bara minnen för livet och mängder av nya erfarenheter och kunskaper. Studier i ett annat land öppnar också upp många nya dörrar och karriärmöjligheter för dig, både nationellt och internationellt. Ett första steg på vägen mot att förverkliga drömmen om att studera eller arbeta utomlands är att verifiera dina språkkunskaper. Många universitet kräver att du genom ett språktest visar vilken nivå din engelska är på. Och detta kan EF hjälpa dig med.

Världens mest använda språktest är det globala IELTS – International English Testing System – som fler än 6 000 universitet, företag och andra organisationer världen över accepterar. Med EF:s förberedande kurs för IELTS-testet skapar du  bästa möjliga förutsättningar till att klara provet, vilket i sin tur ger dig möjligheten till att studera och arbeta utomlands. 

IELTS

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKoreaFörenade Arabemiraten

EF Språkresor

10 - 19 år
2-24 veckor
Åk på språkresa utomlands och välj mellan vårt individuella alternativ med flexible kurslängd eller res I grupp med en erfaren ledare.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKorea

EF Språk Utomlands

19 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKoreaFörenade Arabemiraten

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandKinaJapanKorea

EF English Live

19 + år
Online
Ta del av lektioner när som helst, var som helst, på alla kunskapsnivåer på världens största onlineskola, EF English Live.
Land: Studera online

Hur IELTS testet fungerar

IELTS är ett av väldens mest populära test för kunskap i engelska tillsammans med TOEFL. Språktestet är till för när du söker till ett engelskspråkigt universitet utomlands bland annat till Australien och England. Över 6000 universitet världen över accepterar IELTS testet och mer än tre miljoner människor skriver testet varje år. Testet utvärderar dina engelska färdigheter i läsförståelse, hörförståelse, skrift och din talförmåga. IELTS-testet finns i olika varianter: IELTS General Training, IELTS Academic och IELTS Life Skills. IELTS Academic är den mest populära av de tre och den vanligaste varianten när man skriver testet. IELTS är ett handskrivet test och graderas från 1 till 9 där du även kan få halv poäng. Det totala testresultatet består av genomsnittet från de fyra delproven och vilka poäng som krävs varierar mellan olika universitet. Många studenter spenderar månader eller veckor och övar inför testet. När du studerar en förberedande IELTS kurs med EF får du chansen att upptäcka ett nytt land och en ny spännande kultur samtidigt som du förbättrar din engelska. 

IELTS förberedande kurser utomlands

Om du vill läsa en förberedande kurs i IELTS så är det bästa sättet att göra det utomlands där du dessutom lever med språket dygnet runt. Åk till de mest vackra städerna i världen för att förbättra dina kunskaper i engelska. Hur låter några månader i Australien, där du får uppleva öde vildmark, lummiga regnskogar och storstäder vid havet. IELTS förberedande kurser finns även i USA, här kan du kombinera kunskap med oändliga äventyr och nöjen. Landet som även förknippas med prestigefyllda universitet erbjuder en akademisk och fartfylld atmosfär. Förbered dig för vidare studier på ett amerikanskt universitet och lär känna landet på djupet. Välj mellan populära städer som New York, San Diego, Miami och Boston när du studerar i USA med EF. Från London och Malta till Los Angeles och Sydney, oavsett vilken stad du bestämmer dig för att studera en förberedande kurs i IELTS så kommer du ha många oförglömliga stunder. Destinationerna för vår IELTS kurs ger dig möjlighet att lära känna olika kulturer och människor samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper. 

Spännande destinationer väntar

Att studera utomlands innebär många fördelar: du lär dig ett nytt främmande språk, interkulturell kompetens, blir mer självständig och får bättre självförtroende. Dessutom är det en investering för din framtid. Att studera utomlands är en ny och spännande fas i livet som låter dig uppleva något annorlunda och nytt istället för ditt vardagliga liv. En tid utomlands innebär inte bara personliga fördelar utan också akademiska och professionella fördelar. Arbetsgivare ser det som en stor fördel när man söker jobb och din ansökan kommer sticka ut bland mängden. Det visar att du inte är rädd för att testa något nytt samtidigt som du är en flexibel person och kan hantera nya situationer bra. Men detta är långt ifrån de enda fördelarna när du studerar utomlands. Genom att stanna en längre tid utomlands så kommer du även ha en unik möjlighet att förbättra dina språkkunskaper eller lära dig ett helt nytt språk. När du spenderar en tid utomlands kommer du även ha chansen att utforska och fördjupa dig i en ny kultur. Du kommer också träffa människor från hela världen, skapa nya vänskaper och bygga ett värdefullt internationellt konaknät. Med en förberedande kurs i IELTS utomlands kommer du ha en spännande tid framför dig när du förbereder dig för vidare studier på ett utländskt universitet.