TOEFL

Drömmer du om att studera utomlands? Vill du studera på ett universitet i ett engelsktalande land? Då måste du ta ett TOEFL test innan du ansöker för studier utomlands. TOEFL står förkortat för test of english as a foreign language och är ett standardiserat och internationellt erkänt europeiskt språkcertifikat som mäter din förmåga i engelska. 

 TOEFL utomlands 

Testet mäter bland annat din läs och hörförmåga i engelska och är ett viktigt test om du vill ansöka till ett universitet utomlands och för att bevisa din förmåga i engelska. På EF har vi TOEFL förberedande kurser som förbättrar dina chanser för antagning till universitet i USA. Förbered dig för vidare studier utomlands på en spännande destination med EF och upplev en oförglömlig tid utomlands 

EF Språkresor

10 - 19 år
2-24 veckor
Åk på språkresa utomlands och välj mellan vårt individuella alternativ med flexible kurslängd eller res I grupp med en erfaren ledare.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKorea

EF Språk Utomlands

19 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKorea

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKorea

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaSpanienCosta RicaFrankrikeItalienTysklandJapanKorea

EF English Live

19 + år
Online
Ta del av lektioner när som helst, var som helst, på alla kunskapsnivåer på världens största onlineskola, EF English Live.
Land: Studera online

TOEFL för din framtida karriär

En tid utomlands för studier är inte bara en spännande upplevelse men också en viktig investering för din framtid. Att studera i ett annat land ger fördelar när du kommer ut på arbetsmarknaden och gör så att du sticker ut bland mängden när du söker ett jobb. Studier visar att studenter som sökt sig utomlands för studier rankas högre av arbetsgivare. I en alltmer global och internationell arbetsmarknad blir studier utanför Sverige en viktig merit. Efter att du tillbringat en tid utomlands med att läsa en språkkurs eller studerat på ett universitet så kommer du upptäcka att du kan klara av att lösa problem, uppgifter och utöva språket på en mer avancerad nivå .

När du spenderar en längre tid utomlands kommer du också utforska och fördjupa dig i en ny kultur. Att upptäcka en ny kultur är spännande och viktigt eftersom du får en inblick i hur livet är för människor som bor utanför Sverige. Upptäck nya maträtter, traditioner och historia i landet du studerar i. När du ställs inför en ny verklighet och kliver utanför din trygghetszon så kommer du växa oerhört som människa och bli mer självständig. En tid tillbringad utomlands medför även nya vänner från världens alla hörn. Upplev spännande äventyr tillsammans och knyt kontakter för livet.  

TOEFL testet 

TOEFL testet är en serie av tester med TOEFL iBT som är ett internetbaserat test och som är det mest populära testet att ta, dessutom finns TOEFL PBT som är ett pappersbaserat test. Testet innehåller fyra delar – läsförståelse, hörförståelse, talförmåga och en skriftlig del. TOEFL testet är ett utmanade test som tar mer än fyra timmar att utföra och testar dina kunskaper och förmåga om du vill studera på ett engelsktalande universitet. Många studenter spenderar ungefär tre till sex månader när de förbereder sig inför testet. När du spenderar veckor i ett engelsktalande land och lever med språket kommer du märka att din engelska förbättras oerhört mycket. När du även tar vår förberedande kurs i TOEFL utomlands kommer det bli enklare för dig att utföra testet med ett ökat självförtroende i engelska. Vidga dina vyer utomlands och studera inför TOEFL-test på en spännande destination som du alltid velat besöka.  

TOEFL testets delar

TOEFL testet är utformat i fyra delar och det vanligaste sättet att utföra testet är på datorn. Testet som pågår i fyra timmar bedöms på en skala från 0 till 120 och är giltigt i två år. Kategorierna i testet består av:

  • Läsa: Denna del tar ungefär en timme att utföra och består av att du får läsa delar av textstycken och sedan besvara på frågor angående texten.  
  • Hörförståelse: I 60-90 minuter får du lyssna till diskussioner och föreläsningar, efteråt besvarar du på frågor om vad du lyssnat på.
  • Tala: Här får du testa din talförmåga i engelska och testet är uppdelat i två delar. Du får lyssna till föreläsningar för att sedan diskutera om vad du lyssnat på. Den andra delen består av att du ska lyssna och diskutera bekanta ämnen och här får du poäng på hur väl du kan tala rent spontant. 
  • Skrivförståelse: I den skriftiga delen av testet som även den består av två delar, får du öva i en integrerad och självständig del.

Du kan göra testet hur många gånger du vill men du måste vänta åtminstone 12 dagar mellan varje testtillfälle. Det kan vara bra att gå en förberedande kurs i TOEFL innan du gör testet. Passa på att studera en kurs i TOEFL utomlands med EF och kombinera kunskap med spännande äventyr. Att läsa en förberedande kurs i TOEFL utomlands är perfekt för dig som vill göra snabba framsteg i engelska inför testet. Du kommer snabbt märka hur din engelska utvecklas dagligen och att din språkinlärning fortsätter även när du lämnar klassrummet och använder språket med lokalbefolkningen och dina nya internationella vänner.  För att veta mer om en förberedande TOEFL kurs så kan du kontakta våra studievägledare på 08-587 930 00  eller beställa hem en gratis broschyr full av användbar information.